Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Venezuelei, propunere controversată: vrea ca vaccinul rusesc anti-COVID să fie administrat candidaților la alegerile din iarnă

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat miercuri că ia în considerare ca vaccinul rusesc împotriva COVID-19 să fie administrat tuturor candidaţilor la viitoarele alegeri legislative, preconizate să aibă loc la 6 decembrie, pentru a le permite să-şi desfăşoară campania electorală în deplină siguranţă, potrivit dpa.

'Am propus ... să vedem dacă este şi posibil să oferim vaccinul rusesc pentru toţi cei 14.400 de candidaţi care s-au înscris pentru alegerile legislative pentru ca ei să poată ieşi în stradă şi să facă campanie din cartier în cartier în deplină siguranţă', a declarat Maduro într-un discurs televizat, conform agerpres.ro.

Situația se deteriorează în Franța: Bilanț în creștere în ultimele 24 de ore


Primele vaccinuri din Rusia vor sosi pentru teste clinice în această lună, iar următoarele loturi în octombrie, a mai spus Maduro, fără să ofere alte detalii.

Rusia a devenit în august prima ţară care a aprobat un vaccin împotriva noului coronavirus, provocând scepticism în rândul experţilor, întrucât preparatele sigure şi eficiente necesită adeseori ani de zile pentru a fi puse la punct din cauza unei perioade complexe de studii clinice.

Între timp, mai multe partide de opoziţie intenţionează să boicoteze aceste alegeri, pe care le consideră drept o tentativă antidemocratică din partea preşedintelui Maduro de a prelua controlul asupra Adunării Naţionale (parlamentul), singura instituţie din Venezuela dominată încă de opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.