Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiica lui Corneliu Vadim Tudor s-a înscris în AUR

Playtech.ro
Lidia-Vadim-Tudor

Fiica cea mare a fostului lider PRM Corneliu Vadim Tudor, Lidia Vadim Tudor, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că s-a înscris în partidul AUR, în emisiune fiind prezent și președintele formațiunii, George Simion, care s-a declarat încântat de noua achiziție a partidului.

„Tata ar fi vrut să-i duc mai departe crezul politic și mostenirea morală”, a început Lidia Vadim Tudor să-și explice decizia, după ce a plecat din PRM în 2019 și a încercat ulterior să lanseze altă construcție politică denumită „Partidul Vadimist Român”.

„Am găsit în AUR cadrul propice de a aplica proiectele pe care le aveam pe hârtie, pentru a continua ce tatăl meu a început, nu doar politic, ci mai ales cultural”, a adăugat aceasta, care a precizat că această decizie politică i-a fost „insuflată” de tatăl său „printr-un fir nevăzut”.

Prezent în emisiune, liderul AUR George Simion a spus încântat: „E binevenită Lidia in echipa noastră”. Întrebat dacă Lidia Vadim Tudor va fi cap de listă în alegerile europarlamentare din partea AUR, el nu a respins ideea, dar a evitat răspunsul.

„Fac echipă și cu Lidia și cu moștenirea pe care ne-a lăsat-o Corneliu Vadim Tudor. Cred că moștenirea lui Corneliu Vadim Tudor trebuie continuată. Abia acum ne dăm seama că tot ce afirma era adevărat. Am fost trădați, am fost vânduți”, a precizat președintele AUR.

Fiica lui Vadim s-a declarat convinsă că vechii susținători PRM i se vor alătura în AUR: „Sunt convinsă că mulți dintre susținătorii tatălui meu ni se vor alătura”.

content-image

Ruperea de PRM

Fiica lui Corneliu Vadim Tudor s-a retras în 2019 din Partidul România Mare (PRM), înființat de tatăl său, susținând că ce se întâmplă în formațiunea politică ține mai mult de zona penală a legii, decât de cea politică, conform Libertatea.

Lidia Vadim Tudor a intrat în Partidul România Mare în luna septembrie a anului 2016 și a reprezentat formațiunea politică în relația cu presa, precum și cu alte organizații politice sau apolitice, potrivit Agerpres.

Fiica lui Vadim Tudor a fost implicată într-un scandal cu conducerea PRM în aprilie 2017, când a fost supusă la vot o alianță cu PRU, inițiativă respinsă de majoritatea membrilor. La acea vreme, PRM era condus de Adrian Popescu.

Tot în 2017, la prima ședință a PRM din acel an, Lidiei Vadim Tudor i s-a interzis intrarea în sala de ședințe din sediul partidului, însă după mai multe insistențe a fost lăsată să intre.

Un nou partid

În 2021, Lidia Vadim Tudor a înființat Partidul Vadimist Român, iar în toamna lui 2022 fiica fostului lider PRM spunea că formațiunea  se află într-un stadiu avansat în mai multe orașe ale țării, mai ales în Brașov și Baia Mare. Totodată, formațiunea politică va duce mai departe valorile împărtășite de fostul lider al Partidului România Mare.

”Oamenii simt nevoia unui alt Vadim în politica românească. Parcă mai mult ca oricând! Ăsta e și motivul pentru care în urmă cu doar un an am înființat Partidul Vadimist Român!  Sperăm să-l popularizăm cât mai mult posibil. Momentan am făcut-o doar prin revista România Mare. Dar din această toamnă ne aflăm în stadiul de organizare a noii formațiuni politice. Vă pot spune că în acest sens suntem într-un stadiu avansat în diverse orașe ale țării, în frunte cu Brașov și Baia Mare. Partidul a fost gândit în așa fel încât noțiunile cele mai dragi tatălui meu, care dă și numele partidului, naționalismul moderat, și alte valori naționale dragi românilor, în frunte cu integritatea teritorială, să se regăsească în ADN-ul său și să le ofere oamenilor o nouă variantă”, a declarat Lidia Vadim Tudor, conform Fanatik.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.