Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga a treia germană se va relua pe 30 mai

Liga a treia germană de fotbal urmează să fie reluată de pe data de 30 mai, după săptămâni de controverse privind repornirea campionatului şi cu probabilitatea ca unele cluburi să nu-şi poată folosi stadioanele de acasă, scrie dpa potrivit Agerpres.

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a precizat joi că vor exista etape şi la mijlocul fiecărei săptămâni pentru a se finaliza toate rundele rămase până la data de 4 iulie.

Nu toate cele 20 de cluburi au fost de acord să reînceapă meciurile, Carl Zeiss Jena, formaţie aflată în subsolul clasamentului, neputând folosi terenul propriu ca urmare a restricţiilor impuse în statul Thuringia în contextul pandemiei de coronavirus până pe data de 5 iunie.

DFB a recomandat însă cluburilor să aibă o nouă rundă de discuţii cu autorităţile locale pentru a primi ''un semnal pozitiv'' privind disputarea partidelor rămase.

''Liga a treia este una de nivel naţional şi chiar dacă există încă polemici politice cu privire la reînceperea campionatului, nu ar trebui să afecteze meciurile, mai ales că ligile superioare au repornit'', a spus preşedintele DFB, Fritz Keller.

În urmă cu două zile, DFB afirma că vrea să reia divizia a treia în această lună şi să încheie sezonul, în pofida pandemiei de coronavirus.

Friedrich Curtius, secretarul general al DFB, declara însă că data exactă depinde de aprobarea politică.

"Sezonul ar trebui să fie decis pe teren şi nu în jurul unei mese", a spus şi preşedintele DFB, Fritz Keller.

Clubul german de fotbal din liga a treia FC Chemnitz a anunţat luni că un jucător a ieşit pozitiv la testul de coronavirus.

Conform conducerii grupării, toţi jucătorii au fost testaţi joi, rezultatele fiind negative, însă după o a doua serie de testări, a existat un rezultat pozitiv.

Jucătorul respectiv a intrat în carantină, însă de asemenea alţi doi fotbalişti care au intrat în contact cu acesta vor trebui să stea izolaţi timp de 14 zile.

La finele lunii aprilie, cluburile de fotbal din liga a treia germană au votat pentru reluarea sezonului, dacă este posibil, în locul abandonării lui din cauza pandemiei.

Zece din cele 20 de cluburi au fost pentru reluarea campionatului în timp ce opt s-au opus, în videoconferinţa de luni, dar nu s-a stabilit vreun calendar. Cluburile care au votat pentru reluare sunt Unterhaching, Ingolstadt, 1860 Munchen, Eintracht Braunschweig, Bayern Munchen II, Hansa Rostock, Wuerzburger Kickers, Uerdingen, Viktoria Koln şi Chemnitz. Kaiserslautern şi Meppen s-au abţinut.

Sezonul a fost întrerupt la mijlocul lunii martie, când mai erau de disputat 11 din cele 38 etape programate.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a precizat atunci că votul a reprezentat opinia cluburilor din liga a treia, dar nu o decizie. DFB va avea cuvântul decisiv în privinţa reluării sezonului, în funcţie de aprobarea guvernului şi a autorităţilor sanitare.

Liga a treia se va desfăşura, în cazul reluării, după acelaşi concept, cu meciuri fără spectatori.

Cluburile care s-au opus reînceperii campionatului sunt Mannheim, Magdeburg, Hallescher FC, Zwickau, Preussen Muenster, Sonnenhof Grossaspach, Carl Zeiss Jena şi MSV Duisburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.