Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Arabă acordă 'sprijin total' intervenţiei în Yemen

Secretarul general al Ligii, Arabe Nabil al-Arabi, a exprimat joi 'sprijinul total' al organizaţiei pentru intervenţia militară condusă de Arabia Saudită pentru a-l apăra pe preşedintele Yemenului în faţa ofensivei lansate de rebelii şiiţi Houthi, relatează AFP. 

'Este o operaţiune împotriva unor ţinte ce aparţin rebelilor Houthi, care au dat o lovitură de stat', a declarat Abil al-Arabi, în cursul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai statelor arabe, care pregătesc summitul anual al Ligii ce se va deschide sâmbătă în staţiunea balneară egipteană Sharm el-Sheikh. 

Autorităţile yemenite au cerut miercuri o intervenţie militară 'urgentă', iar Arabia Saudită a lansat în cursul nopţii avioane de luptă pentru a bombarda poziţii ale rebelilor Houthi, în special la Sanaa, într-o operaţiune militară 'ce implică peste 10 ţări'. 

În cursul reuniunii de joi, miniştrii de externe din Egipt şi Kuweit au afirmat că intervenţia din Yemen este o necesitate. 

Ofensiva lansată de rebelii Houthi 'ne-a obligat să răspundem rapid şi să adoptăm măsurile necesare pentru a stabili pacea şi securitatea', a indicat ministrul de externe din Kuweit, şeicul Sabah al-Khaled al-Sabah. Omologul său egiptean Sameh Shoukri a apreciat că 'este necesar ca o coaliţie a ţărilor arabe să răspundă la apelul preşedintelui yemenit'.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.