Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiunea crește pe Israel! Liga Arabă cere încetarea 'operaţiunilor militare' în Fâşia Gaza şi crearea de 'coridoare' umanitare

liga araba

Şeful Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, "a cerut" luni "încetarea imediată a operaţiunilor militare" în Fâşia Gaza şi crearea de "coridoare" umanitare pentru a ajuta populaţia, în a zecea zi a războiului dintre Israel şi organizaţia palestiniană Hamas, care a făcut mii de morţi, potrivit AFP, scrie AGERPRES.

"Solicităm încetarea imediată a operaţiunilor militare şi deschiderea unor coridoare sigure pentru a oferi ajutor populaţiei, a transporta materiale de bază şi a-i salva pe răniţi", a declarat Ahmed Aboul Gheit în cadrul unei întâlniri a miniştrilor justiţiei din ţările arabe la Bagdad.

Începând cu 7 octombrie, atacul surpriză al Hamas asupra Israelului şi bombardamentele de răspuns ale armatei israeliene asupra Gaza au provocat mii de morţi şi un milion de persoane strămutate de ambele părţi.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a afirmat cu puţin timp înainte de declaraţiile lui Aboul Gheit că nu există o "încetare a focului" în această etapă între Israel şi Hamas.

Peste un milion de oameni au fugit panicaţi din nordul Fâşiei Gaza, în timp ce Israelul a continuat luni să adune trupe la graniţa acestui teritoriu, în pregătirea unei posibile ofensive terestre împotriva Hamas.

"Armata de ocupaţie (armata israeliană - n.r.) a anunţat din start că nici hrana, nici apa, nici combustibilul nu pot intra în Gaza, privându-i astfel pe palestinieni de umanitatea lor şi deschizând calea unei epurări etnice", a continuat şeful Ligii Arabe.

Conform Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), în Fâşia Gaza are loc "o catastrofă umanitară fără precedent".

Duminică, Ahmed Aboul Gheit şi şeful Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki, au avertizat că ofensiva terestră pe care armata israeliană pare să o pregătească "ar putea duce la un genocid de proporţii fără precedent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.