Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Arabă, scandal continuu cu Israel: Propunere uluitoare a secretarului general

liga araba

Secretarul general al Ligii Arabe (LA) a cerut joi, în timpul unei reuniuni convocate pentru a dezbate afirmaţiile controversate ale lui Benjamin Netanyahu privind anexarea Înălţimilor Golan (Platoul sirian), crearea unui tribunal internaţional pentru a judeca Israelul şi pe liderii israelieni, într-un conflict care îi opune palestinienilor, informează AFP.

Reprezentanţii celor 22 de ţări ale organizaţiei panarabe s-au reunit la sediul din Cairo, la cererea Kuweitului, pentru a vota o rezoluţie ce denunţă o recentă ieşire a premierului israelian, care a afirmat că partea din Platoul sirian ocupată din 1967 şi apoi anexată în 1981 va rămâne pentru totdeauna israeliană. Israelul 'este o ţară deasupra legilor şi oricărei responsabilităţi', a declarat secretarul general Nabil al-Arabi, în deschiderea dezbaterilor din timpul acestei sesiuni extraordinare a LA. El a cerut 'crearea unui tribunal penal special pentru cauza palestinienilor', referindu-se în mod concret la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) de la Haga. Statul israelian ocupă, după războiul din iunie 1967, un teritoriu de 1.200 de km pătraţi din Platoul Golan, în nord-estul Israelului, teritoriu a cărui anexare în 1981 nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională, în timp ce numai 510 km pătraţi au rămas sub controlul sirian. 'Este timpul ca membrii comunităţii internaţionale să recunoască în sfârşit că Înălţimile Golan vor rămâne pentru totdeauna sub suveranitate israeliană', a afirmat duminică Netanyahu, adăugând că 'orice se întâmplă de partea cealaltă (în Siria), frontiera nu se va clinti'.

Potrivit mass-media israeliene, Netanyahu este îngrijorat de posibilitatea ca Israelul să fie supus unor presiuni pentru o eventuală retragere din Golan, în cazul în care se va ajunge la un acord pe marginea Siriei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.