Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Arabă solicitare către ONU

onu securitate

Miniştrii de externe din ţările membre ale Ligii Arabe au ajuns sâmbătă la un acord pentru a prezenta în mod oficial un proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU care va stabili un calendar pentru crearea unui stat palestinian, informează Reuters.

Miniştrii au înfiinţat un comitet format din Kuweit, Mauritania, Iordania şi şeful Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, pentru a începe să caute sprijin internaţional pentru această rezoluţie, se arată în declaraţia finală, care nu menţionează data la care rezoluţia va fi înaintată. Surse diplomatice au declarat însă că Iordania, un membru arab în Consiliul de Securitate, ar putea prezenta proiectul în câteva zile. 

La reuniunea Ligii Arabe de la Cairo a fost prezent şi preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, notează AFP.

Palestinienii doresc să prezinte Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie care solicită încheierea, în termen de doi ani, a ocupaţiei israeliene a teritoriilor palestiniene, în pofida opoziţiei americane. 

În cazul unui refuz, Autoritatea Palestiniană a anunţat că va cere aderarea sa la diverse organizaţii internaţionale, inclusiv la Curtea Penală Internaţională (CPI), care îi va permite să solicite acţiuni în justiţie împotriva oficialilor israelieni după trei războaie sângeroase în Fâşia Gaza în ultimii şase ani. 

Miniştrii arabi au anunţat de asemenea 'respingerea lor categorică în legătură cu recunoaşterea Israelului ca stat evreu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.