Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Campionilor - Ce spune Aleksander Ceferin despre noul format

www.telegrafonline.ro
Aleksander Ceferin

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, a estimat joi, într-un interviu acordat AFP, că este "imposibil" ca formatul unui turneu final pe teren neutru, Final 8, al Ligii Campionilor să fie menţinut în viitor.

"Acest turneu ar putea fi interesant în viitor, dar nu credem că putem face acest lucru, deoarece calendarul este prea dens şi trebuie să ne gândim la ligile naţionale", a explicat slovenul la Lisabona, a doua zi după primul meci din Final 8 al Ligii Campionilor, organizat în această formulă inedită din cauza coronavirusului.

"Calendarul este pur şi simplu prea încărcat. Nu ştiu când să inserez un turneu de o săptămână sau două în mai. Cred că este imposibil", a spus el.

Meciuri pe teren neutru, într-o singură manşă: iată cum a decis UEFA să încheie sezonul 2019-2020 al Ligii Campionilor, care a fost întrerupt de pandemie. Finala este programată pe 23 august pe Estadio da Luz.

Pentru Ceferin nu se pune însă problema menţinerii acestui format, nici măcar anul viitor, în ciuda prezenţei în continuare îngrijorătoare a pandemiei.

"Sunt optimist de felul meu şi cred că lucrurile vor merge mai bine anul viitor, că ne vom putea întoarce la fotbalul normal, fotbalul cel bun de altădată cu spectatori (...) Ne vom adapta, dar sunt sigur că lumea nu se poate opri pentru totdeauna din cauza acestui virus (...) aşa că nu, nu avem niciun plan să organizăm aceeaşi competiţie anul viitor", a spus oficialul UEFA.

Ceferin a promis însă că va începe în septembrie "să discute despre viitorul fotbalului european".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.