Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga I se va relua: Condițiile impuse de UEFA

Vești bune pentru fanii fotbalului! Competiţiile fotbalistice s-ar putea relua în Europa, în pofida deciziilor luate deja în Olanda şi Franţa, posibil şi Italia, a declarat miercuri şeful Grupului medical al UEFA, Tim Meyer, scrie Reuters.

Declaraţiile acestuia contrazic pe cele ale omologului său de la FIFA, Michel D'Hooghe, care afirma că cel puţin până în luna septembrie nu ar mai trebui să se dispute nicio partidă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Meyer a afirmat că în condiţiile în care se fac ''paşi potriviţi'' în combaterea pandemiei de coronavirus, campionatele ar putea reîncepe la un moment dat.

''Dincolo de orice discuţie privind o astfel de situaţie, siguranţa şi sănătatea celor implicaţi sunt chestiuni prioritare. Orice campionat care vrea să repornească partidele interne trebuie să prezinte protocoale cuprinzătoare privind modul de desfăşurare al meciurilor pentru evitarea oricăror riscuri de sănătate'', a spus Meyer.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

UEFA a cerut ligilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile lor de reluare a sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

Scrisoarea UEFA, trimisă de preşedintele acestui for, Aleksander Ceferin, şi de secretarul general, Theodore Theodorisis, afirmă: "Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data reluării şi formatul competiţiei".

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Federaţiilor care decid să nu reia sezonul, UEFA le-a cerut "să explice circumstanţele particulare care justifică o oprire prematură şi să selecteze cluburile participante în sezonul 2020-2021 al cupelor europene pe baza meritului sportiv în competiţiile interne în sezonul 2019-2020".

Comitetul Executiv al UEFA, care se va reuni pe 27 mai, vrea să poată decide, la acea dată, reluarea Ligii Campionilor şi a Europa League, ce ar urma atunci să se încheie cel mai târziu în luna august.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment dur! Cine sunt persoanele cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19

UEFA a precizat că va arăta înţelegere faţă de ligile care nu vor putea da un răspuns clar din cauza deciziilor guvernamentale legate de coronavirus.

UEFA a indicat că preferă ca federaţiile interne să ducă la capăt sezonul intern, nu să-l anuleze.

Citește și: Alertă de la ANAF: Sunați la Call-Center! sau Completați Formularul de contact!

Bundesliga, Serie A şi Premier League au anunţat că vor să încheie sezonul, dar campionatul Olandei şi cel al Franţei au fost anulate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.