Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga italiană a deschis o anchetă după acuzaţiile de rasism care l-au vizat pe Acerbi (Inter Milano)

Diario AS
LaLiga

Liga italiană de fotbal a anunţat, marţi, că a deschis o anchetă după acuzaţiile de insulte rasiste care le-ar fi proferat fundaşul Francesco Acerbi (Inter Milano), informează AFP, potrivit Agerpres.

"După ce a luat la cunoştinţă de raportul de arbitraj, judecătorul sportiv consideră că este necesar ca procurorul Federaţiei să deschidă o anchetă pentru a determina ce s-a întâmplat între jucătorul lui Napoli, Juan Jesus, şi cel al lui Inter Milano, Francesco Acerbi, privind eventuale expresii de discriminare rasială proferate de cel din urmă", a indicat Liga într-un comunicat de presă, referindu-se la incidentul produs în etapa a 29-a din Serie A.

Ca urmare a acestui incident, stafful naţionalei Italiei a decis luni ca Francesco Acerbi să nu facă parte din lotul care va călători în Statele Unite.

În minutul 59 al meciului de duminică, Juan Jesus l-a chemat pe arbitrul Federico La Penna pentru a se plânge vehement despre ceva ce auzise. "Nu mi se pare corect, mi-a zis 'negru' şi asta nu mi se pare corect", a spus Juan Jesus într-un filmuleţ viral pe reţelele de socializare, în timp ce se adresează arbitrului şi arată spre panoul pe care scria "Keep Racism Out".

Fundaşul şi-a cerut scuze brazilianului, aşa cum a dezvăluit Juan Jesus după meci. Cu toate acestea, echipa Italiei a decis să-l lase pe Acerbi acasă până la clarificarea situaţiei. Gianluca Mancini (AS Roma) a fost convocat în locul său.

Acerbi riscă o suspendare de zece meciuri, dacă va fi găsit vinovat, cea ce ar putea duce la finalul sezonului şi la ratarea EURO 2024.

Italia va zbura marţi spre Statele Unite, unde va întâlni joi Venezuela, loul 50 în clasamentul FIFA, pe DRV PNK Stadium din Fort Lauderdale (Florida), stadionul pe care evoluează Inter Miami, echipa lui Lionel Messi.

Trei zile mai târziu, Squadra Azzurra va juca împotriva Ecuadorului, locu 32 în clasamentul FIFA, la New York, pe Red Bull Arena, stadionul altei formaţii din MLS, New York Red Bulls.

La EURO 2024, Italia va juca în Grupa B, alături de Spania, Croaţia şi Albania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.