Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga italiană de fotbal a decis să limiteze capacitatea stadioanelor la 5.000 de spectatori din cauza pandemiei

www.stadiumguide.com
stadion Lille

Liga italiană de fotbal, aflată sub presiunea guvernului, a decis sâmbătă să limiteze capacitatea stadioanelor la 5.000 de spectatori începând cu data de 15 ianuarie pentru etapele cu numărul 22 şi 23 din Serie A, informează AFP.

Această decizie, anunţată de presa din Peninsulă şi confirmată de Ligă, a fost adoptată la o adunare generală a ligii convocată în regim de urgenţă după apelul premierului Mario Draghi şi a preşedintelui acesteia Gabriele Gravina, pentru ca forul italian să ia măsuri în lupta contra exploziei de cazuri de contaminare cu Covid-19 în Peninsulă, cu varianta Omicron.

Meciurile de duminică, Roma-Juventus şi Inter-Lazio, se vor juca în schimb la o capacitate redusă la doar 50 la sută, precum şi meciul din Supercupă Inter-Juventus, programat joia viitoare pe stadionul San Siro.

Contrar Germaniei sau Olandei, unde stadioanele au porţile închise, Serie A a preferat să opteze pentru un compromis după modelul Franţei, potrivit Agerpres.ro.

Cu această măsură, Serie A evită astfel riscul unei intervenţii directe a guvernului, care ar fi putut decide ca meciurile să se joace fără spectatori.

Această măsură va fi valabilă până la 23 ianuarie, iar eventuala prelungire va fi evaluată la reluarea campionatului în funcţie de evoluţia curbei de contaminări, susţine Il Corriere della Sera.

Italia a înregistrat în ultimele zile un număr ridicat de noi cazuri pozitive, peste 197.000 sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.