Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga italiană de fotbal, Lega Serie A, şi-a reconfirmat dorinţa ca sezonul fotbalistic să se termine pe teren

Liga italiană de fotbal, Lega Serie A, şi-a reconfirmat, luni, dorinţa ca sezonul fotbalistic să se termine pe teren, în ciuda rezervelor ridicate de opt cluburi, care consideră că o continuare a competiţiei presupune riscuri incalculabile, informează AFP, potrivit news.ro.

"Consiliul Lega Serie A care s-a întrunit astăzi a confirmat în unanimitate intenţia de a încheia sezonul 2019/2020, dacă guvernul va permite desfăşurarea meciurior", a arătat liga, într-un comunicat.

Orice reluare a partidelor va fi făcută "în conformitate cu regulile stabilite de FIFA, de UEFA şi de federaţia italiană (FIGC)" şi "în conformitate cu protocoalele medicale pentru protejarea jucătorilor", a adaugat forul.

Însă, potrivit presei italiene, opt cluburi, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa şi Fiorentina - situate în nordul peninsulei, zonă puternic afectată de pandemie - şi Cagliari se opun reluării sezonului din cauza "riscurilor incalculabile".

Vezi si: Cum s-a retras Titus Corlățean de la șefia Senatului: Vă anunț că n-am decedat

Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, care trebuie să se întâlnească săptămâna aceasta cu oficialii federaţiei de fotbal, nu oferă "nicio asigurare pentru reluarea campionatului sau antrenamentelor la 4 mai”, dată la care este planificată relaxarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Vineri, federaţia a pledat pentru reluarea meciurilor "la sfârşitul lunii mai-începutul lunii iunie", insistând asupra mizelor economice şi considerând că persoanelor care militează pentru anularea sezonului "nu le place fotbalul, nici italienii".

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, crede că o perioadă de trei săptămâni este suficientă pentru pregătirea fizică a jucătorilor, înainte de reluarea competiţiei după ieşirea din izolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.