Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga italiană reclamă o anchetă pentru insulte rasiste de la derby-ul AS Roma - Lazio

CGTN
suporteri marseille

Liga italiană de fotbal a cerut, marţi, deschiderea unei anchete pentru insulte rasiste proferate din tribune la derby-ul dintre AS Roma şi Lazio (1-0), de sâmbăta trecută, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat dat publicităţii, Serie A a cerut Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) să analizeze insultele suporterilor celor două echipe care l-au vizat pe atacantul belgian Romelu Lukaku (AS Roma) şi pe mijlocaşul francez Matteo Guendouzi (Lazio).

Serie A denunţă, de asemenea, un caz de "discriminare religioasă" din partea fanilor lui Lazio. Liga nu a oferit detalii, dar suporterii laziali obişnuiesc să-i insulte pe cei ai Romei, tratându-i drept "evrei".

La rândul său, fundaşul Gianluca Mancini, care a marcat singurul gol, a primit o amendă de 5.000 de euro. După derby, el s-a deplasat alături de toţi coechipierii săi în zona Curva Sud a Stadionului Olimpic ocupată de suporterii lui AS Roma. El a fluturat un imens steag în culorile lui Lazio acoperit însă de un şobolan uriaş.

În tribune s-a aflat şi românul Ştefan Radu, fostul fundaş al lui Lazio, care a creat o polemică purtând pe un hanorac însemnele "SS Lazio" - dublul S corespunzând numelui complet al clubului - Societa Sportiva - semănând cu însemnele naziste.

Chiar dacă nu au fost consemnate incidente notabile în tribune sau pe teren la a 138-a ediţie a derby-ului Romei, ciocniri între ultraşii celor două formaţii au avut loc totuşi după meci, nu departe de Stadionul Olimpic, iar poliţia italiană a operat arestări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.