Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Militarilor Profesioniști, despre Mihai Fifor: 'Este un partener loial și un demnitar preocupat de binele celor cărora le conducea destinele'

Mihai Fifor, alături de Liga Militarilor

Liga Militarilor Profesioniști (LMP), asociație cu caracter nonguvernamental, apolitic și nonsindical, a luat ființă în anul 2010, la data de 1 iunie și a căpătat personalitate juridica la data de 7 septembrie a aceluiași an. Misiunea a vizat dintotdeauna, în mod special, crearea unui cadru propice desfășurării de acțiuni care să stimuleze activitățile profesionale, să dezvolte dorința de performanță și competitivitate, să promoveze necesitatea abordării cu seriozitate a intervențiilor de ajutorare interumană, precum și să deruleze evenimente ce pot contribui la deconectarea de la stresul cotidian pentru camarazii noștri.

De-a lungul celor 10 ani de activitate, LMP și-a îndreptat atenția asupra creșterii calității vieții camarazilor noștri de la baza ierarhiei militare și a solicitat frecvent suport și susținere Ministerului Apărării Naționale. Deși relațiile de colaborare au fost excelente cu toți miniștrii care au condus acest minister, unul, în mod cu totul special, a rămas în sufletele tuturor militarilor și în conștiința membrilor LMP ca fiind cel care s-a implicat permanent, neobosit și constant în dezvoltarea unui climat bun pentru desfășurarea activității militarilor români, dar și pentru a-i ajuta pe aceștia să depășească momente dificile din viață. Este vorba de Mihai Fifor.

Senatorul Mihai Fifor este cel mai apreciat ministru în rândul celor ce au jurat să își slujească patria, dintre toți miniștrii care au asigurat șefia MApN în ultimii ani. În mandatul său, ministrul Fifor a reacționat prompt de fiecare dată când a fost solicitat și a acordat mereu sprijin pentru rezolvarea problemelor ridicate de militarii români prin intermediul LMP.

„Nu am uitat momentele tensionate prin care a trecut camaradul nostru, Cap. Sandu Constantin Marian, în vara anului 2018, atunci cand, aflat în misiune în Afganistan și fiind nevoit să lase acasă soția și o fetiță de doar 4 ani si 3 luni, foarte grav bolnavă de plămâni, a aflat ca boala copilului său s-a agravat. Soția camaradului Sandu a fost plimbată pe la câteva spitale din Capitală, fără niciun rezultat. Într-un final a fost trimisă acasa, în Morărești Jud Arges. Copilul a slabit 2300 de grame in 8 zile. Camaradul nostru era foarte îngrijorat și a decis să ne contacteze pe noi, cei din Liga Militarilor Profesionisti. Salvarea copilei a fost la un SMS distanță. Ministrul Fifor a reacționat admirabil. Deși aflat în vizită oficială, în Germania, domnul Fifor a luat legătura cu soția camaradului nostru și a acordat sprijin pentru admiterea și tratarea fetiței într-unul din spitalele bucureștene.

Domnul ministru s-a implicat mereu in mod activ pentru a acorda ajutor militarilor în nevoie. Este, probabil, de notorietate cazul militarului care risca să îi fie amputate ambele brațe în urma unui accident de mașină. Domnul Fifor a făcut o donație și a intervenit prompt, salvând viața acestui om.

Un alt camarad, cap. Marinescu, aflat în misiune în Mediterana a primit ajutor din partea domnului ministru atunci când viața fetiței sale era în pericol. Domnul Fifor a luat legatura cu camaradul nostru și l-a asigurat în mod personal că fetița sa este pe mâini bune și că se va face bine. Și așa a fost.

Domnul Fifor a demonstrat mereu, în orice situație, deschidere pentru a conlucra și a acorda sprijin militarilor, în special celor aflați la baza piramidei militare.

Din punct de vedere legislativ, în mandatul domnului Fifor, au avut loc modificări importante la Legea 80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, precum și la Legea 384/2006 privind Statutul SGP. Prin aceste modificări s-au acordat militarilor din Corpul SGP drepturi notabile, similare cu cele ale cadrelor militare în activitate. Liga Militarilor Profesioniști a luptat strâns pentru fiecare prevedere și drept câștigat de militari și a regăsit în domnul ministru Fifor un partener loial, un demnitar preocupat de binele celor cărora le conducea destinele.

La 10 ani de activitate, LMP dorește să mulțumească domnului ministru, pe această cale, pentru implicare, pentru camaraderie și pentru sprijinul real acordat nouă, sprijin fără de care viața multora dintre noi ar fi fost afectată în continuare. Mulțumim, domnule ministru! Onoare și patrie!”, au precizat reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.