Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

https://www.football-espana.net/
vinicius jr
Din imaginile difuzate pe canalul spaniol DAZN se putea auzi cum cel puţin un spectator l-a numit pe brazilian "maimuţă".

"Încă o dată, insulte rasiste intolerabile au fost pronunţate împotriva jucătorului echipei Real Madrid, Vinicius", se arată într-un comunicat al Ligii.

"Liga colaborează cu clubul gazdă pentru a identifica responsabilii şi pentru a lua măsurile judiciare care se impun", a adăugat aceasta.

Atacantul internaţional brazilian de 22 de ani este ţinta mai multor incidente rasiste de câteva luni, care au făcut obiectul unor anchete judiciare.

Confederaţia braziliană de fotbal (CBF) a cerut, la rândul ei, mai multă fermitate instanţelor internaţionale precum FIFA, UEFA şi CONMEBOL împotriva rasismului, fenomen al cărei victimă este starul "Selecao".

CBF a confirmat, vinerea trecută, că a trimis o scrisoare principalelor instanţe care gestionează fotbalul mondial, cerându-le măsuri concrete pentru a pedepsi autorii remarcilor rasiste, dar şi pentru a favoriza o mai bună conştientizare în lumea sportului rege legat de acest subiect.

Această scrisoare a fost trimisă la o săptămână după un nou atac la adresa lui Vinicius Junior. Pe 26 ianuarie, un manechin care purta tricoul său a fost atârnat de un pod din Madrid înaintea derby-ului cu Atletico, din sferturile de finală ale Cupei Spaniei, meci câştigat de Real cu 3-1 şi cu un gol al brazilianului.

În septembrie, Vinicius Junior a fost victima insultelor rasiste din partea suporterilor lui Atletico, în tribune şi în afara stadionului, la un alt derby.

Lunea trecută, Comisia spaniolă împotriva violenţei în sport a anunţat că suporterii lui Valladolid vor fi sancţionaţi pentru că au proferat insulte rasiste la adresa lui Vinicius Junior la un meci de campionat, la finele lui decembrie.

Recent, italianul Carlo Ancelotti, antrenorul echipei Real Madrid, a cerut protecţie pentru Vinicius şi a afirmat că "fotbalul are nevoie de asta".

După denunţarea jocului dur pe care îl folosesc rivalii pentru a-l anihila pe Vinicius, tehnicianul italian a insistat asupra necesităţii de a proteja anumiţi jucători, cum este atacantul brazilian.

Vinicius Junior a denunţat şi el recent incidentele rasiste de pe stadioanele din Spania şi lipsa de acţiune a La Liga, organismul care gestionează fotbalul profesionist din Spania, care "continuă să nu facă nimic", a scris el pe contul său de Instagram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.