Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ligia Deca dezvăluie ce a discutat, în spatele ușilor închise, cu sindicaliștii din educație

inquamFOTO/Octav Ganea
Ligia Deca

Ceea ce am discutat cu liderii federațiilor sindicale este îmbucurător, spune Ligia Deca. „Ei spun că sunt semnale pozitive”, adaugă ministrul Educației, informează Mediafax.

„Ceea ce noi am discutat astăzi (duminică- n.r.) cu liderii federațiilor sindicale este îmbucurător. Ei spun că sunt semnale pozitive”, afirmă ministrul Educației, întrebată dacă greva se va încheia luni.

Ea a admis că liderii de sindicat „au spus că oamenii vor decide” după ce membrii de sindicat vor consulta proiectele de ordonanță de guvern.

„Însă, având în vedere faptul că aceste solicitări au fost puse pe masă de către reprezentanții acestora și având în vedere importanța faptului că examenele trebuie să se desfășoare pentru ca această generație de elevi, care a trecut și prin doi ani de pandemie, să nu sufere din punct de vedere educațional, cred că avem semnale pozitive. Nu îmi doresc să cred că în ciuda faptului că am ajuns într-un punct în care tot ceea ce am discutat public despre ce își doresc cadrele didactice este îndeplinit prin angajamente ferme, legislative, avem o desconsiderare a dreptului la educație al elevilor. Eu cred că avem nevoie să ne gândim în primul rând la ei. Nu cred că discuțiile de natură sindicală trebuie să le afecteze în vreun fel parcursul”, încheie Deca.

Sindicaliștii din Educație sunt în grevă de trei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.