Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Negocieri la Guvern cu liderii sindicatelor din educație, fără Ciucă și Ciolacu

Guvernul Romaniei
guvernul romaniei sigla

Liderul Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, a declarat joi, la Digi24, că a primit de la ministrul Educației, Ligia Deca, o nouă invitație la negocieri pentru încheierea grevei profesorilor.

Întâlnirea va avea loc la ora 16.00 și au mai fost invitați președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, precum și Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

UPDATE 15.36 - Guvernul a anunțat că întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în absența actualului și viitorului premier, Nicolae Ciucă, respectiv Marcel Ciolacu.

„Guvernul României a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria”, transmite Executivul.

Fără gărgăuni

Hadăr a spus că sindicaliștii „nu au gărgăuni în cap” și înțeleg că Guvernul nu poate face minuni peste noapte, dar profesorii vor garanții că promisiunile vor fi respectate. Potrivit lui Hadăr, problema este că sindicaliștii nu au încredere în Guvern și doresc să primească angajamente clare în scris din partea Executivului.

Negocierile vin după ce sindicatele au refuzat oferta de miercuri după-amiază a Guvernului și au protestat joi în fața Palatului Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.