Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ligia Deca trimite Corpul de Control la Liceul Gheorghe Şincai: 'O să clarificăm această situaţie, inclusiv public'

Inquam Photos / Octav Ganea
ligia deca

Minstrul Educaţiei Ligia Deca a anunţat joi că a trimis ordinul de serviciu pentru Corpul de Control să meargă să verifice ce se întâmplă la Liceul Gheorghe Şincai şi au un prim raport din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în urma scandalului provocat de anularea mai multor lucrări la Bacalaureat. Ministrul a arătat că trebuie să existe un echilibru între a evita situaţiile de fraudă şi a ajuta copiii, totuşi, să nu aibă un motiv suplimentar de stres la examenele naţionale.

”Ieri am trimis ordinul de serviciu pentru Corpul de Control să meargă să verifice ce se întâmplă acolo. Avem un prim raport din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a analizat toate tipurile de lucrări anulate şi cele anulate care aveau doar prima filă şi cele care aveau mai multe file, pentru a avea o imagine cât mai completă asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. Am trimis şi Corpul de Control al Ministerului Educaţiei”, a spus ministrul Ligia Deca la sediul PNL.

Ea a precizat că ”acolo unde se anulează lucrări, se anulează de către cei care supraveghează sau de către cei din comisii, pentru a evita ca, ulterior, la corectură, să se considere că lucrarea are semne distinctive şi să se anuleze în întregime”.

”În măsura în care, aceste anulări au fost făcute conform procedurii pe care o avem, Corpul de Control o să analizeze şi o să clarificăm această situaţie inclusiv public. Cred că trebuie să existe un echilibru între a evita situaţiile de fraudă şi a ajuta copiii, totuşi, să nu aibă un motiv suplimentar de stres la examenele naţionale”, a mai spus Ligia Deca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.