Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ligile europene, motive de îngrijorare după deciziile FIFA: noua Cupă Mondială a Cluburilor și extinderea Cupei Mondiale din 2026 le dau bătăi de cap

Evening Standard
UEFA

Ligile europene sunt îngrijorate de deciziile FIFA de a introduce o nouă Cupă Mondială a Cluburilor cu 32 de echipe și de a extinde Cupa Mondială din 2026 la 104 meciuri, au anunțat acestea miercuri într-un comunicat.

Înaintea Congresului său de la Kigali (Rwanda), FIFA a declarat marți că 48 de echipe vor participa la următoarea Cupă Mondială și că vor fi 32 de echipe în Cupa Mondială a Cluburilor, care se va disputa din patru în patru ani, începând din iunie 2025, conform Mediafax.

"Ligile europene sunt îngrijorate de anunțurile făcute ieri de Consiliul FIFA", a declarat asociația care reprezintă peste 1.000 de cluburi din 37 de ligi profesioniste din Europa.

"Toate aceste decizii au fost luate de FIFA într-un mod unilateral și fără niciun proces de consultare cu multe dintre părțile interesate din fotbal și ligi. Din păcate, acest lucru a devenit un obicei în ultimii ani".

Ligile europene au adăugat că cooperează cu Forumul Ligilor Mondiale pentru a decide ce măsuri suplimentare să ia ca răspuns la deciziile FIFA.

LaLiga din Spania a declarat miercuri că FIFA a dat dovadă de un "dispreț total" față de importanța competițiilor naționale și că organismul de conducere mondial "își continuă malpraxisul de a lua decizii unilaterale în ceea ce privește calendarul fotbalistic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.