Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lille a câştigat al patrulea titlu de campioană a Franţei. Adrian Ursea şi Nice au privat-o pe Olympique Lyon de Liga Campionilor

Eurosport
Lille OSC

Lille OSC a câştigat, duminică, al patrulea titlu de campioană a Franţei, primul din 2011, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), pe Angers, în etapa a XXXVIII-a, ultima, a campionatului.

Au marcat: Fulgini '90+1 / Jonathan David '10, Burak Yilmaz '45+1.

Victoria celor de la Lille a făcut inutil succesul rivalei PSG, campioana din 2020, scor 2-0, la Brest (Faivre '37-a, Mbappe '71). Neymar a ratat un penalti pentru oaspeţi, în minutul 19.

Lille a acumulat 83 de puncte, în timp ce PSG, 82 de puncte. Pe locul 3 a terminat Monaco (0-0 la Lens), cu 78 puncte şi echipa din Principat va evolua în preliminariile Ligii Campionilor.

În ultimul meci pe banca lui Nice pentru Adrian Ursea, formaţia de pe Cossta de Azur a învins-o, în deplasare, cu 3-2, pe Olympique Lyon. Condusă de două ori, Nice practic a privat-o pe Lyon de locul de LC, pe care îl putea ocupa cu o victorie. OL termină pe 4, cu 76 de puncte şi va juca în Liga Europa, alături de Olympique Marseille (0-1, la Metz), de pe locul 5, cu 59 de puncte.

Rennes, 2-0, cu Nimes, a ocupat locul 6, cu 58 de puncte, şi va evolua în Conference League.

Adrian Ursea, 53 de ani, a fost numit, la 5 decembrie 2020, antrenor principal al OGC Nice, cu mandat până la finalul sezonului, în locul lui Patrick Vieira. Fostul jucător al echipei FC Petrolul a reuşit să o menţină pe Nice departe de locurile care duc în Ligue 2 şi a terminat campionatul pe poziţia a noua, cu 52 de puncte.

Potrivit presei franceze, din vară antrenor al echipei din Nisa, care pregăteşte un proiect ambiţios pentru viitor, ar putea fi chiar tehnicianul noii campioane, Christophe Galtier.

Au retrogradat Dijon şi Nimes, iar FC Nantes merge la baraj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.