Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Limba maternă a lui Băsescu - ce a omis presedintele sa spuna

medici doctori
În ciuda precizărilor venite dinspre Executiv, Traian Băsescu s-a antepronunţat, ba chiar a vorbit în numele Guvernului, susţinând că programul de guvernare se va modifica prin venirea UDMR-ului alături de USD. Mai mult, neexistând vreo comunicare oficială în acest sens din partea UDMR-ului, Traian Băsescu transmite deja care vor fi solicitările maghiarilor, aducând voit în atenţia publică legea minorităţilor, problema însemnelor locale sau dreptul de arborare a steagurilor minorităţilor.
Ipocrizia lui Traian Băsescu atinge însă punctul maxim atunci când pune în discuţie utilizarea limbii materne în sistemul de sănătate, susţinând extrem de vocal că “orice cetăţean român indiferent de etnie trebuie să cunoască limba naţională”. Mai precis, mesajul transmis de Băsescu cetăţenilor de etnie maghiară a fost “adresează-te cu translator, frate!”. Preşedintele şi-a continuat pledoaria, plângând pe umărul medicilor “care termină la Bucureşti” şi care nu ar mai putea astfel să profeseze în judeţe precum Harghita, Covasna sau Bihor.
Ar fi corect, dacă preşedintele Băsescu nu ar uita însă, un mic detaliu. Şi anume,  legea care obligă România să ofere posibilitatea de a primi şi de a îngriji în limba maternă în spitale, cămine de bătrâni şi aziluri, a fost deja promulgată de Traian Băsescu în anul 2008! Mai exact, este vorba de articolul care precizează că “instituţiile sociale cum ar fi spitalele, căminele de bătrâni, azilurile să ofere posibilitatea de a primi şi de a îngriji, în propria lor limbă, pe vorbitorii unei limbi regionale sau minoritare, care necesită îngrijiri din motive de sănătate, vârstă sau altele”.
În aceste condiţii, Traian Băsescu se dovedşte a fi complet ridicol, discursul său fiind unul lipsit de orice fundament, dar mai ales, unul rău-intenţionat. Pariul preşedintelui cu memoria scurtă a românilor a fost, din nou, pierdut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.