Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Limbaj dublu la PNL: Rareş Bogdan tocmai s-a asigurat că Guvernul Cîţu nu va fi învestit

Facebook
rares bogdan

Afirmând că PNL doreşte învestirea Guvernului Cîţu, urmată de o ordonanţă de urgenţă pentru alegeri locale în două tururi, Rareş Bogdan s-a asigurat că liberalii nu vor avea voturile necesare în Parlament. Planul pentru anticipate merge înainte.

"PNL va vota Guvernul Cîţu. Noi nu ne jucăm cu stabilitatea ţării. Vom vota pentru Guvernul Cîţu. Dorim ca guvernul să  fie învestit, să avem stabilitate, să aibă toate atribuţiile, să poată să dea ordonanţa de urgenţă pentru două tururi de scrutin şi la primari, şi la preşedinţii de consilii judeţene", a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Modificarea legislaţiei electorale era subiectul "tabu" al UDMR. Practic, singura condiţie pentru a vota Guvernul Cîţu era angajamentul liberalilor de a nu se atinge de legea privind alegerile locale. UDMR este în acest moment formaţiunea "balama", fără de care PNL nu poate trece guvernul prin parlament, chiar şi cu voturile USR şi PMP.

Prin declaraţia sa, Rareş Bogdan împuşcă doi iepuri simultan. Pe de o parte, PNL evită o potenţială decizie a CCR prin care şi a doua propunere de premier a preşedintelui Iohannis să fie declarată neconstituţională. Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL se asigură că UDMR nu va vota Guvernul Cîţu, învestirea nu va avea loc, iar procedura pentru forţarea alegerilor anticipate merge mai departe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.