Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lindsay Hoyle a fost reales preşedinte al Camerei Comunelor

Parlamentul britanic
Camera Comunelor

Parlamentul britanic l-a reales în unanimitate pe Lindsay Hoyle, laburist, preşedinte al Camerei Comunelor, după ce s-a reunit pentru prima dată după alegerile legislative de săptămâna trecută, informează marţi dpa potrivit Agerpres.

După ce l-a felicitat pe Hoyle, premierul Boris Johnson a declarat că noul parlament - unde Partidul Conservator pe care îl conduce deţine o majoritate confortabilă de 365 de locuri - este "unul dintre cele mai bune parlamente pe care ţara le-a avut vreodată", evocând numărul record de femei şi de reprezentanţi ai minorităţilor etnice.

Hoyle a fost ales în noiembrie pentru a-i succede lui John Bercow, însă a exercitat doar câteva zile funcţia de preşedinte al Camerei Comunelor, camera superioară a parlamentului britanic, înainte ca acesta să fie dizolvat pentru campania electorală.

Boris Johnson a adăugat că guvernul său intenţionează să prezinte vineri în Camera Comunelor legea de aplicare a acordului negociat cu Bruxellesul privind ieşirea ţării din UE la 31 ianuarie 2020.

Acest compromis prevede o perioadă de tranziţie până la finalul lui 2020, ce poate fi prelungită până la doi ani, pentru evitarea unei rupturi brutale şi haotice pentru economie, dacă părţile nu se înţeleg să încheie în acest inteval un acord asupra viitoarei lor relaţii comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.