Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Linie de metrou între Berceni și Pipera, dincolo de Șoseaua de Centură - Proiect al autorităților locale din București și Ilfov, împreună cu cu Metrorex

metrou, eroilor 1

Autoritățile locale din București și Ilfov, împreună cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai Metrorex, au semnat un protocol care are ca obiect extinderea Magistralei 2, Pipera – Berceni în zona de sud, după linia de centură, potrivit Mediafax.

Potrivit protocolului, costurile cu studiile de prefezabilitate și fezabilitate vor fi suportate în mod egal de către Consiliul Județean Ilfov și Consiliul Local Sector 4, prin virarea a 50% din valoarea contractului de către CJ Ilfov în bugetul sectorului 4 al Municipiului București, după înregistrarea facturilor și documentelor justificative aferente contractelor.

Participanții vor încerca să găsească finanțare europeană, iar la final, toată infrastructura va intra în proprietatea publică a statului și va fi concesionată Metrorex.

Magistrala 2 de metrou realizează legătura între zonele de sud – est, centrală și de nord ale municipiului București.

Magistrala 2 are o lungime de 19,9 km de cale ferată dublă, 15 stații, inclusiv noua stație de metrou Tudor Arghezi aflată în construcție, un depou și un parc de exploatare de 25 de trenuri de generație nouă. La orele de vârf, pe magistrală trece un tren la fiecare trei minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.