Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liniște în timpul nopții - iată cum elimini zgomotul din exterior!

stiripesurse.ro
somn dorimit oboseala

Zgomotul din exterior poate fi extrem de enervant în timpul nopții, mai ales atunci când trăiești în centrul orașului și ești expus constant la trafic și nu numai. Din fericire pentru tine și pentru toate persoanele care nu au un somn foarte adânc, există soluții la această problemă.

În doar câțiva pași - și cu puțin efort, ce-i drept - poți scăpa de sunetul și zgomotele care vin din exterior aproape în totalitate. Iată cum!

Aplică un sigiliu la nivelul ușilor

Garniturile și sigiliile ușilor nu sunt deseori de ajuns pentru a bloca zgomotul. Mai mult, ușile dormitoarelor și în general ușile din interiorul casei nu prezintă deseori astfel de garnituri. Ceea ce poți face este să cumperi și să aplici benzi de etanșare concepute special pentru uși.

Acestea, în primul rând, ajută la prevenirea pierderii de căldura, deci sunt un bonus în timpul iernii. Un efect secundar este izolarea sonoră oferită de acestea. Astfel, aceste benzi nu previn propagarea zgomotului doar din exterior, dar și a celui din interiorul casei.

Înlocuiește ferestrele cu unele moderne

Majoritatea ferestrelor din comerț din ziua de astăzi, deși sunt comercializate ca fiind izolate fonic, nu prea ajută la prevenirea propagării zgomotului din exterior. Din nou, există alternative, precum un set de ferestre aluminiu. Acestea au o construcție puternică, rezistentă, dar și protecție fonică.

Dacă nu vrei să înlocuiești ferestrele, poți încerca să le repari - fie prin înlocuirea garniturilor sau a sigiliilor de cauciuc, dacă acestea sunt prezente.

Izolează pereții și tavanul

Aceasta este o altă soluție puțin mai scumpă, dar dacă ești în proces de renovare, s-ar putea să fie fix pe gustul tău. Izolarea pereților și tavanului poate fi realizată cu panouri, vinil, neopren din cauciuc, sau spumă vâscoelastică. Dacă folosești panouri, atunci un strat de fibră de sticlă în spatele acestora poate preveni semnificativ propagarea zgomotului din exterior.

Cel mai ușor mod este clar acoperirea pereților cu vinil de calitate superioară. Acesta este aspectuos, vine într-o multitudine de designuri și poate fi instalat personal.

Nu în ultimul rând, ține minte că și poziționarea mobilierului are un impact asupra modului în care sunetul se propagă în interiorul casei tale. Acesta este motivul pentru care chiar și lipsa unei comode mici poate avea ca efect un ecou răsunător în dormitorul tău, de exemplu.

Astfel, dacă reușești să aplici doar două din lucrurile menționate mai sus, atunci vei avea parte cu siguranță de un somn liniștit!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.