Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liniște și pace de sărbători: Cinci soluții pentru a diminua comunicarea conflictuală în cuplu și familie

pixabay
fluier diverse scandal tensiune

Cinci soluții pentru a diminua comunicarea conflictuală în cuplu și familie, în perioada sărbătorilor, de la autoarea cărții „Cinci conflicte (necesare) în relația de cuplu”, notează news.ro.

„Cea mai frumoasă perioadă din an”, portretizată în filmele tematice și pe rețelele de socializare cu imagini idilice despre relaxare, abundență, liniștea timpului petrecut alături de cei dragi, este, în realitate, una dintre cele mai stresante și epuizante pentru foarte mulți oameni, potrivit statisticilor. În topul celor mai importanți factori de stres se află lipsa resurselor financiare. Conform unui studiu Ipsos realizat în 12 țări (sursă Statista), finalul pandemiei din 2022 a adus mai mult entuziasm pentru perioada sărbătorilor din decembrie, însă nivelul de stres resimțit a fost încă și mai ridicat din cauza creșterii prețurilor. În medie, aproape nouă din zece respondenți la nivel global (din 10.000 de adulți intervievați) au declarat că se simt stresați din cauza impactului majorării costului vieții în mai multe domenii, iar 55% dintre ei sunt mai stresați decât anul trecut. În acest top, România a ocupat locul I cu cel mai ridicat nivel de stres în perioada sărbătorilor de iarnă. 74% dintre români au declarat că, din cauza creșterii prețurilor, s-au simțit mai stresați în legătură cu sărbătorile și cu finalul de an în 2022, decât în 2021.

Alți factori importanți de stres sunt lipsa timpului, presiunea socială și profesională și interacțiunile conflictuale din cadrul reuniunilor de familie. American Psychological Association (APA) și Greenberg Quinlan Rosner Research Center informează că 69% dintre respondenții unui alt studiu au declarat că sunt stresați de sentimentul sau de faptul că „nu au timp”, 68% resimt o oboseală mai mare, iar 44% sunt stresați de reuniunile de familie (Hope of Heart). Potrivit unei cercetări realizate de Statista în luna septembrie a acestui an, aceste tendințe și factorii stresori amintiți se mențin și în 2023, astfel încât 60% dintre respondenții americani au declarat că sunt îngrijorați de cheltuieli și plata cadourilor, găsirea cadoului perfect (38%) și de participarea la petreceri și/sau reuniuni de familie (30%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.