Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lipsa de muniție ar putea împiedica ofensivele rusești în acest an (ISW)

The Guardian
artilerie

Incapacitatea Rusiei de a aborda deficitul de muniții va zădărnici probabil capacitatea forțelor ruse de a susține operațiuni ofensive în estul Ucrainei în 2023, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă actualizare.

Tirurile de artilerie rusă din Ucraina au scăzut „dramatic de la nivelul maxim din timpul războiului”, în unele locuri cu 75%, a informat CNN pe 10 ianuarie, citând oficiali nenumiți din SUA și Ucraina.

Deși oficialii nu au o explicație clară pentru motivul pentru care s-a produs schimbarea, printre posibilele motive au fost enumerate raze de artilerie reduse sau schimbarea tacticii pe fondul contraofensivelor ucrainene de succes.

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, Serhiy Cherevaty, a declarat că forțele ruse și-au epuizat rezervele de obuze de artilerie de 122 mm și 152 mm și alte rezerve în vara anului 2022, crezând că focul excesiv de artilerie va duce la rezultate mai rapide, a raportat ISW.

Potrivit lui Cherevaty, Rusia este forțată fie să transfere obuze din zone mai îndepărtate din Rusia, fie să achiziționeze muniții suplimentare din țări străine, ceea ce duce la o rată redusă a focului de artilerie, a scris ISW.

ISW a remarcat, de asemenea, că sursele ruse „recunosc din ce în ce mai mult că lipsa de muniție și aprovizionare a Rusiei împiedică decisiv capacitatea forțelor ruse de a avansa”.

Dacă Rusia nu își abordează problemele fundamentale cu aprovizionarea efortului său de război în Ucraina, campaniile sale de mobilizare vor afecta puțin cursul războiului, a evaluat ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.