Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lira sterlină și euro recuperează teren în fața dolarului, după ultimele decizii ale Băncii Angliei

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

Lira sterlină a crescut miercuri faţă de dolar, ca şi euro, recuperând scăderea iniţială, după achiziţionarea de către Banca Angliei (BOE) de obligaţiuni guvernamentale din Regatul Unit, temperând avansul monedei americane care atinsese un nou maxim al ultimilor 20 de ani, transmite Reuters.

Banca Angliei a declarat că a primit oferte în valoare de 2,587 miliarde de lire sterline (2,78 miliarde de dolari), în prima operaţiune de răscumpărare de obligaţiuni care vizează stabilizarea pieţei şi că a acceptat doar 1,025 miliarde de lire sterline.

Banca centrală s-a angajat să cumpere atâtea obligaţiuni guvernamentale pe termen lung, cunoscute sub denumirea de gilts, cât va fi necesar, între miercuri, 28 septembrie, şi 14 octombrie.

Pe măsură ce pieţele au încercat să înţeleagă ce înseamnă această mişcare pentru lira sterlină, moneda a fluctuat în timpul sesiunii de miercuri,urcând până la 1,09165 dolari pe unitate şi scăzând până la 1,05390 dolari pe unitate, fiind tranzacţionată ulterior în urcare cu 1,51% la 1,08921 dolari pe unitate.

”Aveam nevoie de ceva sau de cineva care să oprească stresul financiar şi panica financiară care se întâmpla. BoE a intervenit acolo", a spus Erik Nelson, analist la Wells Fargo, informează News.ro.

Dar uşurarea pentru lira sterlină poate fi temporară, deoarece Marea Britanie trebuie încă să facă faţă unor tendinţe macro cum ar fi inflaţia ridicată.

"Este o politică negativă pentru valută. Vă oferiţi să limitaţi creşterea randamentelor într-un moment de inflaţie ridicată. Dolarul va continua să crească în următoarele câteva luni... SUA creşte într-un ritm mult mai solid, cel puţin pentru moment, faţă de Regatul Unit şi Europa, iar SUA nu au acelaşi tip de criza energetică ca Marea Britanie şi Europa", a spus Nelson.

Investitorii în valută au monitorizat, de asemenea, războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi incertitudinea energetică din Europa, după ce scurgerile din conductele Nord Stream dintre Rusia şi Europa au aruncat gaze în Marea Baltică, a declarat Brad Bechtel, şeful global al FX la Jefferies din New York.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi alţii au atribuit scurgerile de gaze unor acte de sabotaj.

Indicele dolarului, care măsoară dolarul american în raport cu un grup de monede majore, a ajuns la 112,660 după ce a atins un nou maxim al ultimilor 20 de ani, de 114,78.

În timp ce dolarul a înregistrat iniţial câştiguri generalizate, a scăzut brusc, pe măsură ce sesiunea de tranzacţionare din SUA a progresat, moneda euro urcând cu 1,52%, la 0,9739 dolari pe unitate, după ce a scăzut până la 0,95355 dolari pe unitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.