Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lisabona va găzdui viitoarea ediţie a Concursului Muzical Eurovision. Când va avea loc finala

eurovision

Lisabona este oraşul ales pentru a găzdui viitoarea ediţie a Concursului Muzical Eurovision, a cărui finală va avea loc la 12 mai 2018, a anunţat comitetul organizator al Portugaliei, ţară proclamată câştigătoare anul acesta, relatează EFE, conform agerpres.ro

Cele două semifinale prevăzute, în care se va determina care vor fi ţările ce vor participa la finală, vor avea loc în datele de 8 şi 10 mai, a informat marţi Gonçalo Reis, preşedintele Consiliului de Administraţie al postului public lusitan RTP. 

Concursul se va desfăşura la Meo Arena, o sală acoperită situată în Parque de las Naciones din capitală cu o capacitate de 20.000 de persoane care a mai găzduit evenimente precum Expo'98, Web Summit şi numeroase festivaluri de muzică.

Ministrul Justiției, primul 'test' la Bruxelles după scandalul OUG13



Primarul capitalei, Fernando Medina, a declarat că speră ca Lisabona să primească circa 27.000 de vizitatori şi ca sectorul turismului se aibă încasări de 25 de milioane de euro datorită acestui festival. 

Oraşele Braga, Gondomar, Guimaraes, Oporto şi Santa Maria da Feira, toate situate în nordul ţării, erau celelalte opţiuni preconizate pentru a găzdui concursul european de muzică. 

Cea de-a LXIII-a ediţie a Eurovision se va desfăşura pentru prima oară în Portugalia după ce Salvador Sobral a obţinut la 13 mai anul acesta prima victorie a ţării sale la acest concurs muzical. 

Piesa 'Amar pelos dois' a tânărului Sobral a atins scorul istoric de 758 de puncte pentru Portugalia, ţară care a participat pentru prima dată la Eurovision în anul 1964.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.