Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LISTA NOMINALĂ a parlamentarilor care vor fi SCĂPAȚI de modificările Codului Penal

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot maini mana

Coaliția PSD-ALDE a adoptat, la limită, modificările la Codul Penal și, odată ce modificările vor intra în vigoare, o pleiadă de parlamentari vor beneficia de noile prevederi, în frunte cu Liviu Dragnea, informează Realitatea.

Citește și: Programul care a provocat deranj mare în Sistem: 'ochiul din perete' care supraveghează peștii cei mari

Iată lista celor care vor beneficia de modificările Codului Penal:

Liviu Dragnea, președinte Camera Deputaților și PSD, se află în fruntea listei. Condamnat recent la 3 ani și 6 luni de închisoare, în primă instanță, în dosarul Bombonica, liderul social democraților mai are o condamnare și în dosarul Referendumul. 2 ani cu suspendare a primit după ce procurorii l-au acuzat de fraudarea referendumului pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu, din 2012. În lupta lui pentru așa-zisul echilibru al justiției, Dragnea a avut alături o întreagă armată.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, zis și "deputatul mitralieră". El a fost condamnat definitiv la un an si șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Lista posibililor beneficiari poate fi completată cu Mihnea Costoiu, senator PSD, trimis și el în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul ,,Baza Cutezătorii”.

Un alt dosar este legat de numele deputatului PSD Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu.

Și fostul ministru de externe Titus Corlățean s-a confruntat cu aceeași acuzație, în dosarul alegerilor prezidențiale din diaspora din 2014, când mii de români abia au reușit să voteze în secțiile din străinătate.

Paleta infracțiunilor de care sunt suspectași social-democrații e însă mai largă. Ștefan Radu-Oprea, senator PSD și ministrul pentru Mediul de Afaceri, e trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Nici Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, nu a fost ocolită de problemele cu legea. A fost trimisă în judecată pentru luare de mită și spălare de bani.

Un alt ministru căruia îi pică bine schimbările este Rovana Plumb. Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a scăpat de mâna lungă a justiției după ce colegii săi nu au avizat urmărirea penală. Ea era acuzată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul ,,Belina”.

Nici ALDE nu duce lipsă de politicieni cu probleme penale. În capul listei stă Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. Șeful ALDE a fost achitat, în primă instanță, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul retrocedării unor părți din pădurile Băneasa și Snagov, în care sunt judecați Paul al României, Remus Truică, Tal Silberstein și Dan Andronic. Tăriceanu a fost a fost acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, a fost acuzat de trucarea unui concurs de angajare la minister. A fost salvat de senatori de urmărirea penală care nu au admis cererea DNA.

Ar mai fi de menționat și Varujan Vosganian. Uns de o colegă în plen cu mir în frunte, el a scăpat de urmărirea penală în dosarul ,"Gaze ieftine", după ce a fost salvat de votul negativ al deputaților.

Deputatul PSD Mircea Drăghici, secretar al Camerei Deputaţilor, a fost achitat în primă instanță într-un dosar în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.