Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista oficială: Școlile din București care au peste 60% rată de vaccinare și pot reveni de luni la cursurile în format fizic

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala distantare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi seară, că se are în vedere un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii pentru ca orele să se poată desfăşura cu prezenţă fizică. Decizia finală va fi anunţată în cursul zilei de vineri. Sorin Cîmpeanu a precizat că 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România aveau, vineri, rată de vaccinare de peste 60%.

Vezi AICI rata de vaccinare din fiecare școală din București!

„Conform raportărilor de vineri privind rata de vaccinare în şcolile şi grădiniţele din România, peste 60 se încadrează 54% dintre şcolile şi grădiniţele din România”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, vor rămâne în vigoare toate regulile de până acum: la apariţia unui caz într-o clasă se suspendă cursurile la clasa respectivă, iar la apariţia de cazuri în mai mult de jumătate dintre clasele din şcoală se suspendă cursurile în întreaga unitate.

”În paralel, dacă o şcoală, chiar dacă are rată de vaccinare mai mare, dar are motive pentru care consideră că nu poate asigura protecţia sanitară poate solicita trecerea în online şi Inspectoratul Şcolar va aproba”, a mai declarat ministrul.

Acesta a mai afirmat şi că în curând vor ajunge în şcoli testele rapide pe bază de salivă, copiii şi angajaţii din sistem urmând a fi testaţi de două ori pe săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.