Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista produselor pe care nu trebuie să le depozitezi în frigider: cercetătorii au dezvăluit totul / cum trebuie poziționată mâncarea

beko
frigider alimente

Conform unor cercetări recente, depozitarea cartofilor cruzi în frigider este o modalitate bună de a rămâne proaspeți cât mai mult timp posibil – contrar concepțiilor greșite anterioare că depozitarea cartofilor în frigider duce la formarea de zaharuri suplimentare care se transformă în agenți cancerigeni atunci când prăjiți sau prăjiți.

Experții avertizează de ani de zile să nu se depoziteze cartofii în frigider, deoarece acest tip de depozitare poate fi cancerigen. Cu toate acestea, cercetările recente contrazic afirmațiile anterioare.

Cercetătorii au crezut anterior că depozitarea cartofilor cruzi la temperaturi scăzute duce la formarea de zaharuri suplimentare care se transformă în acrilamidă cancerigenă atunci când cartofii sunt copți sau prăjiți.

Schimbări la cartofi

Ultimele recomandări ale cercetătorilor de la Administrația britanică pentru standarde alimentare arată altceva. Shefalee Loth, nutriționistul grupului, a declarat că sfaturile despre cartofi s-au schimbat.

"Experții spun că depozitarea cartofilor prăjiți în frigider - despre care se credea anterior că prezintă un risc pentru sănătate - este o modalitate bună de a le menține proaspete cât mai mult timp posibil", a spus Loth, care a avertizat, de asemenea, că există încă alimente care nu sunt recomandabile să se păstreze în frigider.

Ce alimente nu trebuie depozitate în frigider

Cu toate acestea, în ceea ce privește roșiile și castraveții, ei avertizează că niciunul nu trebuie depozitat în frigider.

Temperaturile scăzute schimbă consistența roșiilor și inhibă enzimele care le dau gustul. Frigiderul este, de asemenea, rău pentru castraveți, deoarece se înmoaie mai devreme, bananele se înnegresc, iar pâinea se usucă mai repede. Potrivit experților, cel mai bine este să depozitați pâinea și produsele coapte în pungi reutilizabile din bumbac sau plastic. Și ceapa și usturoiul trebuie depozitate într-un dulap întunecat și uscat.

Cum trebuie puse alimentele pe raft?

De asemenea, nu contează pe ce raft sunt păstrate alimentele depozitate în frigider. Raftul de sus este cel mai cald, asa ca este cel mai bun pentru alimente gata de consum, cum ar fi brânza. Rafturile din mijloc sunt mai reci și sunt potrivite pentru ouă, lapte și resturi. Raftul de jos este cel mai rece, ideal pentru depozitarea cărnii crude, a păsărilor de curte și a peștelui.

Avertisment!

Multe frigidere au deja compartimente separate de legume și fructe în partea de jos, unde puteți ambala în siguranță aceste alimente, dar trebuie să aveți grijă să puneți cele două tipuri de alimente în compartimente separate, deoarece fructele produc un gaz numit etilenă, ceea ce face ca legumele să se deterioreze mai repede.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.