Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Literatura rusă, victimă a războiului: Ucraina elimită din programa școlară 'Război și pace', de Tolstoi

Potrivit lui Andrei Vitrenko, toate operele scriitorilor ruși care „ridică osanale trupelor orcilor” vor dispărea din programa școlară de literatură străină.

Ministrul adjunct al educației din Ucraina, Andrei Vitrenko, în cadrul emisiunii Telejurnalului național, a anunțat schimbări în programul educațional începând cu 1 septembrie 2022. În special, este vizat romanul lui L.N. Tolstoi „Război și pace”, precum și alte lucrări de literatură care „cântă armata rusă”.

„Toate acestea vor fi complet excluse din literatura străină... Ei bine, de exemplu, Război și pace. Astfel de lucruri nu vor mai fi studiate în Ucraina. Adică, tot ceea ce cântă trupele de orci va dispărea din programul de literatură străină”, a declarat Vitrenko.

Potrivit ministrului adjunct, în conformitate cu ordinul Ministerului Educației și Științei, au fost create grupuri de lucru foarte profesioniste, care lucrează deja la modificări în programa școlară.

Întrebat despre soarta operelor altor scriitori ruși, care ar putea fi, de asemenea, excluși din programa școlară, Vitrenko a răspuns că există discuții pe această temă între profesioniști, după care se va lua o decizie.

„Ca să fiu sincer, discuțiile sunt acum în desfășurare la nivel profesional - sunt foarte tensionate. Membrii grupurilor de lucru, care au fost selectați de ministerul nostru, sunt sigur că vor ajunge la un acord și vom vedea o programă actualizată privind literatura străină”, a răspuns Vitrenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.