Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania a discutat cu SUA despre necesitatea unui răspuns transatlantic puternic în Cazul avionului deturnat în Belarus

Blue Swan Daily
Belarus Polonia, Lituania Letonia Estonia Ucraina

Ministrul de externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a informat despre faptul că a discutat duminică cu asistentul secretarului de stat american, Philip Reeker, despre deturnarea avionului Ryanair, îndemnând la un răspuns puternic din partea Occidentului în acest incident fără precedent, informează Reuters preluat de agerpres.

"În timpul conversaţiei s-a discutat faptul că evenimentul fără precedent trebuie să primească un răspuns transatlantic puternic", potrivit unei declaraţii a şefului diplomaţiei lituaniene.

Autorităţile din Belarus au recurs la un avion de vânătoare şi au semnalat o falsă alertă cu bombă pentru a forţa un avion al companiei Ryanair ce efectua cursa Atena-Vilnius să aterizeze duminică la Minsk, unde l-au arestat pe pasagerul Roman Protasevici, un tânăr jurnalist de opoziţie din Belarus.

Procurorii lituanieni au lansat o anchetă cu privire la acest incident. Conform unui comunicat al Procuraturii Generale, acuzaţiile care fac obiectul acestei anchete includ deturnarea unui avion în scopuri teroriste şi un tratament aplicat persoanelor ce încalcă tratatele internaţionale.

Premierul lituanian Ingrida Simonyte a informat că mai multe persoane aflate la bordul avionului care a aterizat duminică seara la Vilnius, cu o întârziere de aproape şapte ore, au fost rugate să depună mărturie imediat după sosire.

"Situaţia fără precedent va trebui investigată foarte amănunţit", a adăugat premierul Lituaniei la aeroport, după întâlnirea cu pasagerii din avionul implicat în incident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.