Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania cumpără 200 de blindate din SUA

www.tes.com
Lituania

Lituania, stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, va achiziţiona 200 de vehicule blindate din SUA, cu un cost de 145 de milioane de euro (161 milioane de dolari), a anunţat joi Ministerul Apărării de la Vilnius, citat de dpa potrivit Agerpres.

Este vorba de vehicule tactice uşoare de teren JLTV, furnizate de producătorul american Oshkosh.

Acestea "vor întări capacităţile actuale ale Forţelor armate lituaniene, vor creşte mobilitatea acestora, nivelul de protecţie a personalului şi puterea de luptă", a declarat presei ministrul apărării, Raimundas Karoblis, după semnarea acordului, a relatat agenţia de presă BNS.

Ele urmează să fie livrate până în 2024, după ce vor fi adaptate cerinţelor armatei lituaniene, care le va utiliza inclusiv în misiuni internaţionale.

Acordul anunţat joi permite Lituaniei să cumpere alte 300 de astfel de vehicule dacă va fi necesar, acest lucru urmând să fie stabilit până la finalul primei faze contractuale, în 2024.

Lituania, care se învecinează cu enclava rusă Kaliningrad, se preocupă intens de modernizarea forţelor sale militare din raţiuni de securitate, având în vedere implicarea rusă în conflictul din estul Ucrainei şi anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014. Comanda de joi constituie al doilea cel mai mare contract militar din istoria sa, după achiziţia de vehicule blindate de luptă germane tip Boxer, în valoare de 385,6 milioane de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.