Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania, Letonia şi Polonia se oferă să medieze în criza din Belarus

belsat.eu
Belarus

Lituania, Letonia şi Polonia sunt gata să medieze între guvernul din Belarus şi opoziţie după ce alegerile prezidenţiale de duminică au declanşat proteste sângeroase, a declarat miercuri preşedintele lituanian Gintanas Nauseda, citat de Reuters.

În primul rând însă, a spus Nauseda, autorităţile din Belarus trebuie să pună capăt violenţelor împotriva protestatarilor, să elibereze demonstranţii deţinuţi şi să formeze un consiliu naţional împreună cu membrii societăţii civile care să încerce să identifice o cale de ieşire din criză.

"Dacă iniţiativa noastră este primită într-un mod negativ, bineînţeles, celelalte mijloace rămân în discuţie - iar asta înseamnă sancţiuni, fie la nivel european, fie la nivel naţional", a declarat presei Nauseda la Vilnius.

Poliţia din Belarus a anunţat miercuri că a efectuat circa o mie de noi arestări în cursul nopţii şi că a făcut uz de muniţie de război marţi, în a treia zi de proteste violente de după alegerile contestate desfăşurate duminică. Forţele de securitate din Belarus au arestat circa 6.000 de persoane de duminică, dar nu se ştie câte dintre acestea se află încă în închisoare.

Miniştrii de externe ai statelor UE se vor reuni vineri în cadrul unei videoconferinţe, iar Bruxellesul a ameninţat că va adopta sancţiuni împotriva Minskului din cauza fraudelor electorale şi a durităţii represiunii, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.