Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lituania renunţă la certificatul verde în spaţiile publice

Twitter
certificat verde

Guvernul lituanian a decis miercuri să renunţe începând din 5 februarie la obligativitatea de prezentare a certificatului ce atestă vaccinarea anti-COVID-19 sau trecerea prin boală pentru a avea acces în centre comerciale, restaurante, baruri şi în alte spaţii publice, relatează EFE.

Mai multe companii mass-media locale l-au citat pe ministrul lituanian al Sănătăţii, Arunas Dulkys, care a declarat că, deşi răspândirea variantei Omicron menţine riscurile medicale atât pentru cei vaccinaţi, cât şi pentru cei nevaccinaţi sau trecuţi prin boală, rolul certificatului ca instrument pentru a stimula vaccinarea a scăzut.

Guvernul lituanian a anunţat însă că restricţiile privind numărul de persoane acceptate simultan într-un magazin rămân în vigoare, pentru a se putea respecta distanţarea fizică, iar centrele comerciale trebuie asigure un spaţiu de 15 metri pătraţi pentru fiecare persoană.

La rândul său, ministrul Economiei şi Inovaţiilor, Ausrine Armonaite, a declarat că certificatul verde a contribuit la oferirea unui soluţii în timpul valurilor pandemiei şi a stimulat vaccinarea anti-COVID-19.

Certificatul verde a fost adoptat în Lituania în vara anului trecut, când statul baltic a relaxat restricţiile ce au dus la închiderea centrelor comerciale şi a spaţiilor publice, precum şi la limitarea călătoriilor între diferitele oraşe ale ţării.

Eliminarea certificatului verde electronic vine într-un moment în care Lituania a raportat un nou record de contagieri zilnice, 12.278 de infectări în ultimele 24 de ore, din care marea majoritate corespund variantei Omicron.

Guvernul de la Vilnius a eliminat şi testele obligatorii anti-COVID-19 pentru angajaţii din unele sectoare de activitate, cu scopul de a uşura presiunea asupra laboratoarelor medicale, care au ajuns în situaţia de a nu mai face faţă numărului mare de solicitări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.