Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Italia a câștigat Campionatul European de Fotbal, după loviturile de departajare

indianexpress.com
italia-anglia-finala-euro

Italia a început finala EURO 2020 la fotbal, cu Anglia, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în aceeaşi formulă ca în meciul cu Spania, din semifinale. De partea cealaltă, Anglia a efectuat o singură modificare faţă de partida anterioară, cu Danemarca, Kieran Trippier fiind titularizat în locul lui Bukayo Saka. Squadra Azzurra începe într-un sistem 4-3-3, iar Anglia va evolua în 5-2-3 pe fază defensivă, care pe faza de atac se transformă în 3-4-3, potrivit site-ului UEFA.

Lovitura de start a aparținut Italiei.

Minutul 01.41 - După un corner al Italiei, Anglia a plecat pe contraatac și Luke Skaw a marcat la colțul scurt după o centrare.

Minutul 07.01 - Prima ocazie a italienilor. Lorenzo Insigne trimite puțin peste tranversală din lovitură liberă

Minutul 32 - Posesie a Italiei, după o dominație prelungită a englezilor, fără ocazii de poartă

Minutul 34.40 - Ocazie pentru Italia. Federico Chiesa trage puțin pe lângă poartă după o incursiune pe cont propriu perpendicular spre buturile Angliei

Minutul 35.20 - Ocazie Anglia, după o centrare în careu, italienii resping

Minutul 43.10 - Raheem Sterling cade ușor în careul italian, arbitrul nu fluieră nimic.

Minutul 45.00 - Ciro Immobile trage în Stones din interiorul careului.

PAUZĂ - Prima repriză se termină după 4 minute de prelungiri. Anglia intră la vestiare cu avantajul golului marcat în debutul partidei.

Minutul 46 - A început a doua repriză.

Minutul 47 - Primul cartonaș galben al partidei este încasat de Barella, după un atac la Kane.

Minutul 48 - Raheem Sterling cere penalty după un contact în careu

Minutul 50 - Insigne nu nimerește cadrul porții dintr-o lovitură liberă de la marginea careului

Minutul 54 - Schimbare la italieni. Iese Barella care avea galben, intră Berardi

Minutul 55 - Cartonaș galben pentru Bonucci

Minutul 62 - Ocazie Italia. Chiesa trage din careu la colțul lung, dar portarul englezilor respinge

Minutul 67 - GOL ITALIA. Fundașul Leonardo Bonucci înscrie de lângă linia porții adverse

Minutul 85 - Schimbare la italieni. Iese Chiessa, intră Federico Bernardeschi

Minutul 90+6 - La finalul timpului regulamentar, Italia și Anglia se află la egalitate, 1-1. Urmează 30 de minute de prelungiri.

Minutul 96 - Ocazie pentru Anglia. Phillips trage puțin lângă poartă din afara careului, după un corner al echipei sale

Minutul 105 - În continuare egalitate după prima repriză de prelungiri. Se intră în a doua repriză a prelungirilor.

Minutul 120 - Meciul se va decide la lovituri de departajare, după ce Italia și Anglia au terminat la egalitate, scor 1-1, reprizele de prelungiri.

Filmul loviturilor de departajare:

  • Domenico Berardi execută perfect 0-1
  • Harry Kane șut bun pe jos, imposibil de parat 1-1
  • Andrea Belotti este ghicit de Pickford care respinge 1-1
  • Harry Maguire trimite în vinclu, Anglia preia conducerea – 2-1
  • Bonucci transformă cu emoții 2-2
  • Rashford șutează în bară, egal la lovituri ratate 2-2
  • Bernardeschi trimite curajos pe mijloc 3-2
  • Sancho ratează a doua lovitură și Italia conduce 3-2
  • Jorginho e ghicit de Pickford și Anglia își pătrează șansele 3-2
  • Buyako Saka, cel mai tânăr jucător al Angliei, nu reușește să îl învingă pe Donnarumma și Italia triumfă, devenind pentru a doua oară în istorie campioană europeană.

Echipele de start pentru finala EURO 2020:

Italia: 21. Gianluigi Donnarumma - 2. Giovanni Di Lorenzo, 19. Leonardo Bonucci, 3. Giorgio Chiellini (căpitan), 13. Emerson Palmieri - 18. Nicolo Barella, 8. Jorginho, 6. Marco Verratti - 14. Federico Chiesa, 17. Ciro Immobile, 10. Lorenzo Insigne. Selecţioner: Roberto Mancini. / Rezerve: 1. Salvatore Sirigu, 26. Alex Meret - 5. Manuel Locatelli, 9. Andrea Belotti, 11. Domenico Berardi, 12. Matteo Pessina, 15. Francesco Acerbi, 16. Bryan Cristante, 20. Federico Bernardeschi, 23. Alessandro Bastoni, 24. Alessandro Florenzi, 25. Rafael Toloi.

Anglia: 1. Jordan Pickford - 12. Kieran Trippier, 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire, 3. Luke Shaw - 4. Declan Rice, 14. Kalvin Phillips - 19. Mason Mount, 9. Harry Kane (căpitan), 10. Raheem Sterling. Selecţioner: Gareth Southgate. / Rezerve: 13. Aaron Ramsdale, 23. Sam Johnstone - 7. Jack Grealish, 8. Jordan Henderson, 11. Marcus Rashford, 15. Tyrone Mings, 16. Conor Coady, 17. Jadon Sancho, 18. Dominic Calvert-Lewin, 24. Reece James, 25. Bukayo Saka, 26. Jude Bellingham.

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); al patrulea oficial: Carlos del Cerro Grande; arbitru de rezervă: Juan Carlos Yuste (ambii din Spania) / Arbitru video: Bastian Dankert (Germania); arbitri asistenţi video: Pol van Boekel (Olanda), Christian Gittelmann, Marco Fritz (ambii din Germania) / Observator UEFA pentru arbitri: Hugh Dallas (Scoţia)

Traseul Italiei către finala EURO 2020

Echipa antrenată de Roberto Mancini a avut un parcurs exemplar în turneul final. Italia a făcut parte din grupa A, alături de Turcia, Țara Galilor și Elveția.

Meciul de debut de la EURO 2020, dintre Turcia și Italia, s-a încheiat în favoarea Squadra Azzurra, scor 3-0. Scorul a fost deschis după gafa lui Demiral care a trimis în propria poartă, dar, apoi, golurile marcate de Immobile și Insigne au pecetluit soarta partidei.

Pentru italieni, a urmat apoi meciul cu Elveția, încheiat, tot cu scorul de 3-0, după golurile lui Locatelli și Immobile.

Italia a învins și reprezentativa Țării Galilor, cu scorul de 1-0. Italienii au câștigat grupa cu număr maxim de puncte.

În optimile de finală, Italia s-a duelat cu Austria și a încasat primul gol la EURO 2020. Chiesa și Pessina au înscris în prelungirile partidei, dar Sasa Kalajdzic a redus din diferență, în minutul 114.

În sferturi, trupa lui Mancini a întâlnit Belgia, pe care a învins-o cu scorul de 2-1. Marcatorii Italiei au fost Barella și Insigne, iar pentru belgieni a înscris Lukaku.

În semifinală, Italia a avut parte de un meci de foc, împotriva Spaniei, cel mai dificil meci al italienilor la EURO 2020. După ce s-a încheiat 1-1 la sfârșitul timpului regulamentar, italienii s-au impus cu 4-2 după loviturile de departajare.

Traseul Angliei către finala EURO 2020

De cealaltă parte, Anglia a făcut parte din grupa D, alături de Croația, Scoția și Cehia. Englezii au câștigat primul meci din grupe, cu Croația, scor 1-0, după golul lui Raheem Sterling. Meciul cu Scoția s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Duelul cu Cehia s-a terminat cu victoria englezilor, scor 1-0, gol marcat de Raheem Sterling. În optimi, Anglia a întâlnit Germania, pe care a învins-o cu scorul de 2-0. Tot Raheem Sterling a fost eroul englezilor, dar Harry Kane a marcat și el în minutul 86.

În sferturile de finală, Anglia a întâlnit Ucraina, pe care a învins-o fără drept de apel cu scorul de 4-0. Marcatorii au fost Harry Kane, Maguire și Henderson.

Meciul cu Danemarca din semifinalele turneului final a avut parte de un moment controversat. După ce s-a încheiat cu scorul de 1-1 în timpul regulamentar, centralul partidei a indicat punctul cu var după o intrare a lui Maehle asupra lui Sterling, decizie care a stârnit revoltă în rândul suporterilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.