Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: Israelul a aprobat un plan prin care taxele palestiniene să fie deținute de către o țară terță

linkedin.com
razboi israel

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

UPDATE 21 ianuarie, ora 20:25: Cum explică Hamas atacul din 7 octombrie: A fost 'o etapă necesară împotriva comploturilor israeliene'

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declarat că atacul din 7 octombrie asupra Israelului a fost "o etapă necesară" împotriva ocupaţiei israeliene a teritoriilor palestiniene şi a admis că "haosul" a antrenat "erori", potrivit unui document publicat duminică de mişcarea palestiniană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Continuarea aici:

content-image

UPDATE 21 ianuarie, ora 14.15 Israelul a aprobat un plan prin care taxele palestiniene să fie deținute de către o țară terță

Cabinetul israelian a aprobat, duminică, un plan ce prevede ca taxele fiscale palestiniene, fonduri înghețate, să fie deținute de o țară terță și și-a rezervat dreptul de a decide când vor fi transferați banii către Autoritatea Palestiniană (AP), scrie Rador Radio România.

În baza acordurilor de pace interimare, Ministerul de Finanțe al Israelului colectează taxe în numele palestinienilor și efectuează transferuri lunare către Autoritatea Palestiniană, care are o autonomie limitată în Cisiordania ocupată, dar au existat disensiuni constante cu privire la acest acord.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că decizia cabinetului a fost susținută de Norvegia și Statele Unite, care vor fi un garant în privința acestui cadru.

content-image

UPDATE 21 ianuarie, ora 11.07 Armata israeliană anunță că a ucis 15 palestinieni înarmați în luptele din Fâșia Gaza

Armata israeliană a transmis că soldații săi au ucis, duminică, 15 palestinieni înarmați în timpul luptelor din nordul Fâșiei Gaza. În orașul Khan Yunis, din sudul enclavei, unde Israelul a crescut presiunea asupra Hamas în ultimele săptămâni, armata a transmis că lunetiştii, cu sprijin aerian, au „eliminat o serie de terorişti”.

content-image

UPDATE 21 ianuarie, ora 10.47 Israelienii au descoperit în Gaza un tunel în care au fost ținuți ostatici

La capătul unui tunel de un kilometru de lungime, în Fâșia Gaza, soldații israelieni au descoperit celule înghesuite în care, potrivit armatei, Hamas a ținut aproximativ 20 de ostatici, scrie Reuters.

Soldații au găsit o zonă de detenție, cinci camere înguste în spatele unor gratii metalice, toalete, saltele și chiar desene făcute de un copil ostatic care a fost eliberat în timpul unui armistițiu din noiembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari.

Niciun ostatic nu se afla în zonă când a fost făcută descoperirea.

Armata a publicat fotografii din labirintul subteran.

Intrarea în tunel, a declarat Hagari, se afla în casa unui membru Hamas. Soldații au intrat în tunel, unde s-au întâlnit cu teroriștii, angajându-se într-o luptă care s-a încheiat cu eliminarea acestora, a mai spus contraamiralul.

„Potrivit mărturiilor pe care le avem, aproximativ 20 de ostatici au fost ținuți în acest tunel în diferite momente, în condiții dure, fără lumină naturală, într-un aer dens, cu puțin oxigen și cu o umiditate teribilă care face dificilă respirația”, a mai spus el.

UPDATE 21 ianuarie, ora 05.50 - Franța dă o lovitură diplomatică Israelului: 'Palestinienii au dreptul la suveranitate şi la un stat'

Şeful diplomaţiei franceze Stéphane Séjourné a declarat sâmbătă că palestinienii "au dreptul la suveranitate şi la un stat", după ce premierul israelian şi-a reafirmat opoziţia faţă de "suveranitatea palestiniană" în Fâşia Gaza, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Franţa va rămâne fidelă angajamentului său de a atinge acest obiectiv", a continuă Séjourné pe X (fostul Twitter).

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 21 ianuarie, ora 02.00 - Trei generali iranieni au murit în atacul aerian israelian care a vizat o clădire din Damasc / Teheranul promite răzbunare

Trei ofițeri ai Gărzilor Revoluționare iraniene uciși în urma unui atac aerian israelian de sâmbătă care a distrus o clădire din Damasc au fost descriși în presa de stat iraniană cu un titlu onorific folosit doar pentru generali, sugerându-se astfel că victimele erau comandanți superiori, informează Rador Radio România.

Autorităţile de la Teheran au promis sâmbătă că se vor răzbuna pe Israel după atacul care s-a soldat cu uciderea a cinci ofiţeri ai Gărzilor Revoluţionare și a mai multor militari sirieni. O sursă din serviciile de securitate a declarat pentru Reuters că blocul cu mai multe etaje atacat era folosit de consilierii iranieni care sprijină guvernul președintelui Bashar al-Assad. Clădirea fost complet distrusă de "rachete israeliene țintite cu precizie", a adăugat sursa.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.