Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei generali iranieni au murit în atacul aerian israelian care a vizat o clădire din Damasc / Teheranul promite răzbunare

Akbar Nemati/Unsplash, DAVID YAPHE
iran

Trei ofițeri ai Gărzilor Revoluționare iraniene uciși în urma unui atac aerian israelian de sâmbătă care a distrus o clădire din Damasc au fost descriși în presa de stat iraniană cu un titlu onorific folosit doar pentru generali, sugerându-se astfel că victimele erau comandanți superiori, informează Rador Radio România.

Autorităţile de la Teheran au promis sâmbătă că se vor răzbuna pe Israel după atacul care s-a soldat cu uciderea a cinci ofiţeri ai Gărzilor Revoluţionare și a mai multor militari sirieni. O sursă din serviciile de securitate a declarat pentru Reuters că blocul cu mai multe etaje atacat era folosit de consilierii iranieni care sprijină guvernul președintelui Bashar al-Assad. Clădirea fost complet distrusă de "rachete israeliene țintite cu precizie", a adăugat sursa.

Relatările din mass-media de stat iraniene despre cei cinci ofiţeri ucişi se refereau la trei dintre ei cu un titlu onorific folosit pentru generali, ceilalți doi fiind un maior și un militar cu grad inferior.

Sursa din serviciile de securitate a declarat că unul dintre generali era șeful serviciului de informații al forței de elită. Ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian a afirmat pe reţeau socială X: "Activitățile consilierilor militari ai Iranului în lupta împotriva terorismului și securizarea regiunii vor continua cu toată puterea". Nu a existat niciun comentariu din partea armatei israeliene, care a declanşat de mult timp o campanie de bombardamente împotriva prezenței militare și de securitate a Iranului în Siria, dar care de obicei nu dezvăluie public detalii despre astfel de atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.