Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: SUA spun că au doborât mai multe drone și rachete de atac Houthi deasupra Mării Roșii

usatoday.com
razboi israel

Forțele aeriene israeliene au lovit peste 100 de ținte Hamas în sudul Fâșiei Gaza noaptea trecută, în pregătirea pentru operațiuni terestre extinse în zonă, a anunțat armata israeliană. Potrivit IDF, au fost lovite tuneluri și alte infrastructuri utilizate de teroriști pentru a ataca forțele israeliene.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

 

UPDATE 27 octombrie, ora 14.14: Israelul își intensifică atacurile în Gaza: războiul ar putea dura luni

Armata israeliană îşi multiplică miercuri atacurile în Fâşia Gaza, în cadrul operaţiunii împotriva Hamas care, anunţă ea, ar putea să mai dureze ”multe luni”, în pofida unor puternice îngrijorări umanitare, relatează AFP, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 27 decembrie, ora 11.20: SUA spun că au doborât mai multe drone și rachete de atac Houthi deasupra Mării Roșii

Comandamentul Central al SUA a dat publicității detalii despre interceptarea proiectilelor în Marea Roșie, care au fost lansate mai devreme astăzi de rebelii Houthi susținuți de Iran în Yemen.

O declarație a CENTCOM spune că USS Laboon, un distrugător de rachete ghidate, și un număr nespecificat de avioane de luptă F-18 au doborât 12 drone de atac, trei rachete balistice antinavă și două rachete de croazieră pe care Houthii le-au lansat în decurs de 10 ore. întinde.

Nicio navă nu a fost avariată și nu s-au raportat răni.

content-image

UPDATE 27 decembrie, ora 07.16 - Consilierul pentru securitate naţională al preşedinţiei SUA, Jake Sullivan, şi ministrul israelian al afacerilor strategice, Ron Dermer, au discutat marţi despre trecerea Israelului la "o fază diferită" a războiului său împotriva Hamas în Fâşia Gaza, potrivit unui responsabil american, scrie AFP.

Jake Sullivan a discutat cu acest apropiat al premierului Benjamin Netanyahu despre "trecerea la o nouă fază a războiului pentru a se concentra asupra unor ţinte importante ale Hamas", potrivit acestui responsabil al executivului american, sub protecţia anonimatului.

UPDATE 27 decembrie, ora 07.10 - Şase morţi într-o operaţiune israeliană în Cisiordania ocupată, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii

O operaţiune israeliană într-o tabără de refugiaţi palestinieni din nordul Cisiordaniei ocupate s-a soldat, miercuri dimineaţă, cu şase morţi şi mai mulţi răniţi, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii, transmite AFP.

"Şase martiri ucişi de ocupaţie (Israel) şi unii care au fost grav răniţi au fost transportaţi la spitalul guvernamental Thabet Thabet din Tulkarem", a transmis ministerul într-un scurt comunicat.

Potrivit agenţiei oficiale palestiniene de ştiri Wafa, cele şase persoane au fost ucise de lovituri aeriene israeliene asupra taberei de refugiaţi Nur Shams, în apropiere de oraşul Tulkarem, unde erau desfăşuraţi şi soldaţi israelieni.

UPDATE 27 decembrie, ora 06.55: Franța exprimă îngrijorare serioasă față de decizia autorităților israeliene de a intensifica și prelungi confruntările în Fâșia Gaza

Franţa este "serios îngrijorată de anunţul autorităţilor israeliene privind intensificarea şi prelungirea luptelor în Fâşia Gaza", a afirmat marţi Ministerul francez de Externe într-un comunicat, notează AFP, citat de Agerpres.

Parisul "reiterează cu forţă apelul său la un armistiţiu imediat care să conducă la o încetare a focului", a adăugat Quai d'Orsay, deplângând "bombardamentele sistematice (care) au făcut din nou foarte multe victime civile în ultimele zile" şi îndemnând Israelul "să ia măsuri concrete pentru a proteja vieţile populaţiei civile din Gaza".

Continuarea aici

content-image

UPDATE 27 decembrie, ora 05.40: Armata americană a doborât în Marea Roşie un val drone şi rachete de atac lansate de rebelii houthi

Armata americană a doborât marţi în Marea Roşie mai multe drone şi rachete de atac lansate de houthi, un grup rebel yemenit susţinut de Iran care spune că a vizat un vas, precum şi Israelul, notează AFP, citat de Agerpres.

Statele Unite patrulează această regiune strategică a globului alături de o coaliţie internaţională pentru a proteja traficul maritim de atacurile houthiilor, care spun că sunt solidari cu Hamasul palestinian în războiul său împotriva Israelului în Fâşia Gaza.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 27 decembrie, ora 02.00: Ministrul israelian al Apărării: 'Suntem atacați din 7 părți'

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat marţi că ţara se află într-un "război cu mai multe arene", Israelul fiind atacat din șapte părţi, conform CNN, informează Rador Radio România.

Într-un discurs în fața Comisiei pentru afaceri externe și apărare din parlamentul israelian (Knesset), Yoav Gallant a avertizat că țara sa va avea de dus o luptă lungă.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.