Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 12 octombrie - Ucrainenii lovesc din nou în Marea Neagră. Încă o navă rusească a fost avariată în Crimeea

Facebook
razboi ucraina

Trupele ruse încearcă să înconjoare orașul Avdiivka, care se află în provincia ucraineană Donețk din est, una dintre zonele cele mai fortificate ale frontului. Această tactică este susținută de unii analiști occidentali, care cred că obiectivul este să împiedice o eventuală desfășurare suplimentară a trupelor ucrainene pe frontul din provincia sud-estică Zaporojie. Această provincie este unul dintre punctele fierbinți ale contraofensivei lansate de Kiev.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de joi 12 octombrie 2023, pe măsură ce apar.

 

UPDATE 12 octombrie, ora 13.50: Ucraina va primi din Spania sisteme de apărare antiaeriană

Spania va transfera Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană MIM-23 Hawk și muniție de calibru 155 și 105 mm - potrivit unui anunţ al Ministerul Apărării de la Madrid. Anterior, Ministerul Apărării de la Praga a anunţat că Cehia şi Danemarca vor furniza împreună Ucrainei mii de arme şi echipamente militare aflate acum în depozite la diferite companii cehe din industria apărării.

content-image

UPDATE 12 octombrie, ora 13.33: Armata Ucrainei a avansat "sute de metri" pe frontul de est

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe "Est" din Ucraina, Ilia Evlaş, a declarat, joi, că forțele ucrainene au avansat "sute de metri" pe front, în ultimele 24 de ore. Potrivit lui Evlaş, este vorba despre înaintări în unele direcții aflate la sud de Bahmut.

content-image

UPDATE 12 octombrie, ora 12.49: Ucrainenii lovesc din nou în Marea Neagră - Încă o navă rusească a fost avariată în Crimeea

Forțele Navale ale Ucrainei au confirmat avarierea vasului rusesc "Pavel Derjavin" în zona Sevastopolului, în timpul nopţii de miercuri spre joi. Anterior, un atac asupra navei a fost raportat pe reţelele sociale, notează RBC potrivit Rador Radio România.

Detalii aici

content-image

UPDATE 12 octombrie, ora 10.53: 'Răul a fost deja făcut'? Răceala din relaţiile polonezo-ucrainene apasă greu pe alegerile legislative din Polonia (AFP)

După mai mult de un an de euforie, relaţiile polonezo-ucrainene au căzut la cel mai jos nivel posibil, victime ale intereselor tot mai divergente şi ale unei campanii electorale febrile pentru legislativele de duminică din Polonia, totul spre marea nemulţumire a aliaţilor occidentali ai celor două ţări, comentează joi AFP, conform AGERPRES.

Detalii aici

content-image

UPDATE 12 octombrie, ora 8.30: Atac masiv cu drone la granița României

Trupele ruse au lansat un atac masiv cu drone Shahed asupra regiunii Odesa, în noaptea de miercuri spre joi, autorităţile ucrainene raportând bombardamente în raionul Ismail, notează RBC potrivit Rador Radio România.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 12 octombrie, ora 05.10: Front comun împotriva minelor plutitoare din Marea Neagră: Turcia, România şi Bulgaria vor lucra împreună

Turcia, România şi Bulgaria vor lucra împreună împotriva ameninţării minelor plutitoare în Marea Neagră apărute în urma războiului dintre Rusia şi Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul turc al Apărării, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Ministerul de la Ankara nu a oferit detalii despre cum va fi abordată problema minelor plutitoare. Acesta a informat pe reţeaua socială X că cele trei ţări au discutat problema la reuniunea miniştrilor apărării NATO de la Bruxelles.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 12 octombrie, ora 02.00: SUA şi Marea Britanie anunţă noi ajutoare militare pentru Ucraina / Belgia promite avioane F-16

Statele Unite au anunţat miercuri un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 200 de milioane de dolari, în timp ce Londra va oferi, la rândul ei, un nou pachet militar în valoare de 100 de milioane de lire sterline (115 milioane de euro), iar Belgia spune că va trimite avioane de luptă F-16 în Ucraina "din 2025", relatează Le Monde, potrivit news.ro.

Toate aceste anunţuri vin în condiţiile în care preşedintele Volodimir Zelenski a venit în premieră, miercuri, la sediul NATO din Bruxelles, acolo unde se desfăşoară o nouă reuniune în format „Ramstein” a grupului de ţări care ajută Ucraina în efortul de război.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.