Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 30 august - Ucraina înregistrează pierderi în contraofensiva sa de recuperare a teritoriilor ocupate de Rusia - Oleksii Reznikov

Time
ucraina contraofensiva

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a admis că există pierderi în contraofensiva pentru recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia. Cu toate acestea, el a subliniat că situația nu este "critică" și că nu este necesar un nou val de mobilizare. Reznikov a menționat că nu este momentul să anunțăm o mobilizare suplimentară pentru creșterea numărului de soldați. El a asigurat că resursele umane ale armatei sunt suficiente și că numărul de victime este mult mai mic comparativ cu cel înregistrat de trupele ruse.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de miercuri, 30 august 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 30 august, ora 22.05: VIDEO - Sediu al partidului Rusia Unită, pro-Putin, a fost aruncat în aer de insurgenți ucraineni

content-image

O grupare insurgentă ucraineană, Ateş, revenidcă miercuri un atac în care afirmă că a aruncat în aer sediul Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin, la Nova Kahovka, în regiunea ucraineană Herson ocupată de ruşi, relatează CNN, conform news.ro.

Detalii aici

UPDATE 30 august, ora 21.55: Reacție virulentă a Kievului, după interviul lui Viktor Orban: 'Nu știm cum este în Ungaria, dar Ucraina nu face comerț cu suveranitatea'

content-image

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a reacționat miercuri virulent după ce premierul ungar Viktor Orban a declarat într-un interviu că Ucraina nu are cum să câștige războiul cu Rusia și că strategia NATO trebuie schimbată spre un acord de pace, altfel există un risc real de izbucnire a celui de-al Treilea Război Mondial.

Detalii aici

UPDATE 30 august, ora 19.00: Cenzură în armata rusă - Ministerul rus al Apărării limitează acoperirea media a războiului din Ucraina

content-image

Ministerul rus al Apărării și-a schimbat sistemul de raportare pentru a limita cantitatea de informații pe care o eliberează despre războiul Rusiei în Ucraina, a scris Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) în raportul său din 29 august.

Detalii aici

UPDATE 30 august, ora 18.00: Avioanele F-16 nu vor deveni un factor decisiv în război (general ucrainean)

content-image

Transferul avioanelor de vânătoare F-16 Ucrainei nu va deveni un factor hotărâtor în cursul luptelor, a declarat astăzi generalul ucrainean Serghei Krivonos, fost adjunct al secretarului Consiliului de Securitate Națională și Apărare, în cadrul telemaratonului pe întreaga Ucraină.

Detalii aici

UPDATE 30 august, ora 17.50: Replica Vaticanului pentru Ucraina: `Papa Francisc nu susține imperialismul, ci valorile culturii ruse"`

content-image

Serviciul de Presă a Sfântului Scaun a transmis marți, 29 august, un comunicat către jurnaliști referitor la cuvintele Papei Francisc, adresate unor tineri catolici ruși, reuniți la Sankt Petersburg.

Detalii aici

UPDATE 30 august, ora 15.22: Forțele ruse au lovit o serie de ținte ucrainene, obiective de comandă și de informații, transmite Ministerul rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că forțele sale au lovit cu succes o serie de ținte ucrainene, obiective de comandă și de informații, a transmis agenția de presă de stat RIA. Anunțul a fost făcut după ce capitala ucraineană Kiev a fost, peste noapte, ținta celor mai mari atacuri din ultimele luni, atacuri soldate cu două persoane decedate.

content-image

UPDATE 30 august, ora 14.58: Mormântul lui Prigojin devine un altar: Rușii continuă să-i aducă omagii fostului lider al grupului Wagner

Admiratorii lui Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, aduceau miercuri flori, lăsau mesaje şi poezii la mormântul acestuia, aducând un ultim omagiu celui pe care îl consideră un luptător neînfricat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 30 august, ora 13.20: Rușii refuză să lupte: Un număr tot mai mare de soldaţi ruşi dezertează

Tribunalele din Rusia condamnă tot mai mulţi soldaţi care dezertează, ceea ce arată că în rândul acestora moralul este scăzut, potrivit celei mai recente evaluări făcute de Ministerul Apărării britanic, relatează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 30 august, ora 12.35: Rusia afirmă că a distrus o barcă ucraineană cu motor la est de Insula Şerpilor

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că unul dintre avioanele sale a distrus o barcă ucraineană cu motor, la est de Insula Şerpilor, în Marea Neagră.

content-image

UPDATE 30 august, ora 10.15: În apropiere de Briansk dronele au încercat să atace un turn de televiziune

În regiunea Briansk, dronele au încercat să atace un turn de televiziune. Dronele au fost doborâte de forțele de apărare antiaeriană, a precizat pe Telegram șeful regiunii, Aleksandr Bogomaz. După cum a afirmat acesta, nimeni nu a fost rănit, nu există distrugeri. "Incendiul de la locul dronelor doborâte a fost lichidat", a scris șeful regiunii. Anterior, Bogomaz a comunicat doborârea a patru drone, una dintre acestea deasupra raionului Sovetski din Briansk.

content-image

UPDATE 30 august, ora 9.38: Ucraina anunță o lovitură de efect - Avioane de vânătoare rusești, distruse cu drone de carton primite din Australia

Ucraina a susținut că un atac care a avariat cinci avioane de luptă de pe un aerodrom rusesc a fost efectuat cu ajutorul unor drone "de carton" din Australia.

Detalii aici

content-image

UPDATE 30 august, ora 07.50: Trupele comando ucrainene, spulberate de ruși în Marea Neagră: Moscova susţine că a distrus patru nave militare ucrainene

Ministerul rus al Apărării a susţinut că a distrus în Marea Neagră patru nave militare ucrainene care aveau la bord membri ai forţelor speciale, informează AFP, relatează Agerpres.

Miercuri, în jurul orei locale 00:00 (21:00 GMT marţi),"un avion al Forţelor Aeriene Navale ale Flotei Mării Negre (...) a distrus patru nave militare rapide cu grupuri de debarcare ale forţelor de operaţiuni speciale ucrainene cu un total de până la 50 de persoane", a comunicat ministerul pe Telegram fără a furniza alte informaţii.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 august, ora 07.40: Ucraina a lansat cel mai mare atac coordonat cu drone, de la începutul războiului/ Video

Dronele ucrainene au atacat Rusia în timpul nopții, distrugând avioane militare și perturbând traficul aerian, au declarat oficialii ruși miercuri dimineață, la câteva ore după slujba de înmormântare a liderului mercenar rus Evgheni Prigojin, informează Mediafax.

Dronele ucrainene au vizat șase regiuni rusești în cel mai mare atac coordonat cu drone de la începutul războiului, scrie Sky News.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 30 august, ora 07.25: Rușii atacă puternic în Kiev: primarul capitalei a pus cetățenii în alertă/ Video

Un atac cu rachete a vizat miercuri dimineaţă Kievul, unde s-au auzit explozii, au informat autorităţile civile şi militare ucrainene, transmite AFP. Potrivit primelor informații, în urma acestui atac cel puțin doi oameni au murit, informează Agerpres.

"În districtul Darniţkii din Kiev au căzut resturi pe acoperişul unei unităţi comerciale. La faţa locului s-au deplasat serviciile de urgenţă", a declarat pe Telegram şeful administraţiei militare a capitalei, Serhii Popko, indicând că sunt în curs de verificare informaţii despre posibile distrugeri şi victime.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 30 august, ora 05.35: Gazprom începe să resimtă grav sancțiunile: scădere masivă a profitului său net semestria

Gigantul de stat rus Gazprom a anunţat marţi o scădere masivă a profitului său net semestrial la 2,84 miliarde de euro, continuând să resimtă efectul scăderii exporturilor de gaze către Europa în urma războiului din Ucraina, informează AFP, citat de Agerpres.

În primele şase luni ale anului, profitul net a scăzut la 296 de miliarde de ruble (2,84 miliarde de euro), faţă de 2,500 de miliarde de ruble (24,04 miliarde de euro) în aceeaşi perioadă a anului 2022.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 august, ora 05.20: 1300 de școli au fost complet distruse de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina

În Ucraina peste 1.300 de școli situate în zonele controlate de autorități au fost complet distruse de la începutul invaziei declanșate de Rusia anul trecut în februarie, informează Rador.

Și alte școli au fost grav avariate, a semnalat UNICEF, cu doar câteva zile înainte de începerea unui nou an școlar la 1 septembrie.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 august, ora 05.10: 'Nu Prigojin s-a suit în acel avion, ci dublura despre care se știa că o folosea.' Cine face această declarație explozivă

Prigojin e viu, se va răzbuna. Vladimir Putin bagă la secret datele „înmormântării” liderului Wagner. Un fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați, a susținut că liderul Wagner este în viață, scrie Daily Mail, citat de newsweek.ro .

Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați, susține că o dublură a fost ucisă în accidentul aviatic de săptămâna trecută, nu șeful Wagner.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 august, ora 04.15: Ucraina lovește din nou cu drone: patru avioane avariate într-un atac surprinzător la aeroportul Pâskov din nord-vestul Rusiei

Un atac cu dronă a vizat aeroportul Pâskov din nord-vestul Rusiei în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat guvernatorul regional Mihail Vedernikov, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Ministerul Apărării respinge un atac cu dronă pe aeroportul din Pâskov", a scris domnul Verdenikov pe Telegram, însoţindu-şi mesajul cu o înregistrare video în care se poate vedea un incendiu mare, se aud explozii, precum şi sunetul sirenelor.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 30 august, ora 02.25: Spionajul militar ucrainean prevede o mare ofensivă: Rusia a ajuns în etapa finală a asamblării de drone pe teritoriul său

Direcţia Principală de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev susţine marți că Rusia a ajuns în etapa finală a asamblării de drone Shahed pe teritoriul său și planifică să producă până la finalul anului 1.300 de drone pentru uz militar, conform Ukrinform, scrie Rador.

Federația Rusă a început să lucreze la o puternică linie de producție de vehicule aeriene fără pilot pe teritoriul său, a afirmat reprezentantul GUR, Vadim Skibiţki.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.