Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina: Războiul dronelor - Rusia și Ucraina anunță cifrele atacului din ultimele ore

sofrep.com
drone

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.ăzboiul dronelor - Rusia și Ucraina anunță cifrele atacului din ultimele ore

UPDATE 17 decembrie, ora 13:40: Ocupanţii ruşi se confruntă cu probleme de personal la Centrala Nucleară Zaporijjia (GUR)

Direcţia Principală de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev raportează o nemulţumire în creştere în rândul energeticienilor ruși dislocaţi la Centrala Nucleară Zaporijjia, din cauza promisiunilor neîndeplinite cu privire la perioada detaşărilor, potrivit Rador Radio România.

Potrivit GUR, în loc de două luni, aşa cum au promis ocupanţii, specialiştii detaşaţi la centrală trebuie să lucreze deja o jumătate de an sau chiar mai mult, pentru că Moscova nu poate să găsească persoane calificate dornice să îi înlocuiască.

În același timp, ocupanții ruşi cresc presiunea asupra cetățenilor ucraineni care lucrează la Centrala Nucleară Zaporijjia, pentru a-i obliga să accepte pașapoarte rusești și să semneze contracte cu Rosatom, agenţia rusă de stat în domeniul nuclear.

content-image

UPDATE 17 decembrie, ora 13:35: Regiunea Herson - Armata Ucrainei îşi continuă operaţiunile pe malul stâng al Niprului

Reprezentanta trupelor ucrainene din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk, susţine că activitatea desfăşurată de Forţele de Apărare pe malul stâng al Niprului, în zona controlată de ruşi în regiunea Herson, este dificilă, dar progresează, potrivit Rador Radio România.

Potrivit acesteia, eforturile depuse de armata ucraineană în acest sector al frontului vizează ușurarea vieții localnicilor și reducerea numărului de atacuri.

"Este o lucrare complexă şi puternică. Aceasta include misiuni de recunoaștere aeriană, lupta contra-baterie și activităţi desfăşurate de unități direct pe malul stâng. Într-adevăr, această activitate vizează să ușureze viața locuitorilor din zonă, pentru a reduce numărul de bombardamente. Știm că sunt de multă vreme pe malul stâng, au putut concentra acolo un număr extrem de mare de personal și echipament. De aceea, munca nu este ușoară, dar progresează" - a remarcat Humeniuk. În plus, aceasta a dat asigurări că activitatea armatei ucrainene este devastatoare pentru resursele rusești.

content-image

UPDATE 17 decembrie, ora 11:38: Regiunea Zaporijjia - 21 de localităţi au fost bombardate de armata rusă

Şeful Administraţiei Militare Regionale Zaporijjia, Iuri Malaşko, a raportat că în ultimele 24 de ore, armata de ocupaţie a Federaţiei Ruse a lansat asupra regiunii 174 de atacuri, potrivit Rador Radio România.

Într-un comunicat remis duminică dimineaţă, Malaşko precizează că au fost bombardate 21 de localităţi.

Doi civili au fost răniţi în urma unor atacuri ruseşti în localitatea Huliaipole.

content-image

UPDATE 17 decembrie, ora 09:47: 1.200 de militari ruşi au fost ucişi în Ucraina, în luptele din ultimele 24 de ore (armata ucraineană)

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei informează, în raportul de duminică dimineaţă, că armata rusă a pierdut pe front încă 1.250 de militari, potrivit Rador Radio România.

Astfel, de la începutul invaziei la scară largă, armata ucraineană a lichidat 346.070 de invadatori ruşi.

De asemenea, de la începutul războiului, trupele ucrainene au doborât 324 de avioane și 324 de elicoptere rusești.

Au mai fost distruse 5.739 (+19) de tancuri ale armatei ruse, 10.692 (+25) de vehicule blindate, 8.137 (+37) de sisteme de artilerie, 609 (+4) sisteme de apărare antiaeriană, 923 (+3) de lansatoare multiple de rachete, 10.766 (+56) de vehicule și cisterne transportatoare de combustibil, 22 de nave/ambarcaţiuni, 1 submarin, 6.278 (+40) de drone, 1.610 (+1) rachete de croazieră și tehnică specială.

content-image

Sistemele ruseşti de apărare aeriană au distrus 33 de drone lansate de Ucraina deasupra mai multor regiuni din Rusia, a anunţat, duminică, Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters, anunță news.ro.

Dronele au fost interceptate sau distruse înainte de a-şi atinge ţintele deasupra regiunilor Lipeţk, Rostov şi Volgograd, a precizat ministerul.

Instituţia de la Moscova nu a oferit alte detalii.

Tot duminică dimineaţă, forţele aeriene ucrainene au anunţat că Rusia a lansat sâmbătă seara un atac cu drone şi rachete împotriva Ucrainei.

Sistemele de apărare aeriană ucrainene au distrus o rachetă de croazieră şi 20 de drone de atac, a precizat sursa citată pe Telegram. O rachetă balistică Iskander "nu şi-a atins ţinta", a precizat armata, fără a oferi detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.