Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE VIDEO - Audieri în comisia de anchetă parlamentară privind fraudarea alegerilor din 2009

live

Jurnalistul Dan Andronic a afirmat luni, în deschiderea audierilor de la Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile prezidenţiale din 2009, că îi este greu să spună dacă se va face sau nu lumină pe marginea acestui subiect şi a adăugat că le va da mai multe amănunte deputaţilor şi senatorilor faţă de cele susţinute în spaţiul public.



UPDATE: Audiat este acum Marian Muhuleț, vicepreședinte al AEP.

"Le spun ce am spus în 'Evenimentul Zilei', la Parchet, voi da mult mai multe amănunte decât cele pe care le-am menţionat în scris. Nu sunt date noi, e un tablou mult mai complet, povestesc experienţa mea. Mi-e greu să vă spun dacă poate face lumină sau nu. Obiectivul e ambiţios, la opt ani, nu am vorbit de fraudare alegeri, am vorbit de prezenţa lui Kovesi, care era procuror general, a lui George Maior, Florian Coldea în casa lui Gabriel Oprea", a declarat Andronic. 

Întrebat de jurnalişti de ce a venit după opt ani cu aceste declaraţii, Dan Andronic a spus: "Aveţi perfectă dreptate". 

"Vă readuc aminte că e vorba de un context, eu l-am intitulat operaţiunea 'noi suntem statul', e vorba de lucruri pe care le-am aflat recent, pe care le-am pus în legătură cu alte evenimente, întâmplări. Nu am început cu această experienţă personală pentru că nu am vrut să fie un serial memorialistic, nu m-am gândit niciun moment să-mi scriu memoriile, ci pur şi simplu să încercăm, dacă vreţi, un efort de vidanjare. Voi cere ca audierea să fie înregistrată, să-mi fie pusă la dispoziţie o înregistrare, vreau să o fac publică, în măsura în care ancheta parchetului se va termina, ca şi ancheta comisiei. Audierile nu au valoare penală, ci politică, peste tot în lume aceste lucruri sunt publice", a adăugat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.