Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE VIDEO - Mitingul diasporei a ÎNCEPUT: Primele incidente, după ce protestatarii au forţat intrarea la Guvern

miting victoriei

UPDATE 18.30: Numărul protestatarilor se îndreaptă spre 10.000.

UPDATE 18.00: 36 de persoane au fost rănite în urma violenţelor din Piaţa Victoriei. Doar două persoane au acceptat să fie transportate la spital. Mai multe persoane au fost reţinute, una dintre persoane avea asupra sa un dispozitiv cu electroşocuri.

UPDATE 17.20: Trei jandarmi au fost răniţi de pietrele aruncate de protestatari. Unii participanţi la miting au aruncat şi pungi cu fecale şi urină spre jandarmi.

UPDATE: 17.05: Cel mult 5000 de protestatari la această oră. Jandarmii au împuns mulţimea de pe carosabil. Se strigă "Fără violenţă" şi "Jandarmeria apără hoţia", după ce s-au folosit gaze lacrimogene.

UPDATE 16.57: Jandarmii împing protestatarii la distanţă de gardul guvernului. Protestatarii huiduie şi unii dintre ei chiar lovesc jandarmii cu beţele steagurilor.

UPDATE 16.55: Un protestatar a fost extras din mulţime şi dus la duba jandarmilor.

UPDATE 16.50: Sunt aproximativ 3000 de oameni în Piaţa Victoriei. Grupul de protestatari este înconjurat de jandarmi. Se strică "Demisia" şi "PSD - ciuma roşie!".

UPDATE: 16.45: Deviat traficul pe Sos Kiseleff către Pta Victoriei de la intersecţia cu Arh. Ion Mincu, pe Bd Aviatorilor de la intersecţia cu Arh Ion Mincu, pe Bd Lascar Catargiu de la Pta Romana, pe bretea Iancu de Hunedoara către Pta Victoriei, str Paris catre Pta Victoriei si pe breteaua de acces către Pta Victoriei de la intersecţia cu Bd Ion Mihalache. Rute alternative: Calea Dorobantilor-Sos Stefan cel Mare- Calea Mosilor- Piata Universitatii; Bd Ion Mihalache-Bd Maresal Averescu-Bd Marasti-Pta Montreal-Sos Bucuresti-Ploiesti.

UPDATE 16.35: Unor protestatari li s-a făcut rău. Trei echipaje SMURD au intervenit și i-au scos pe cei afectați din mulțime cu targa.

UPDATE 16.20: Cei aproximativ 2000 de protestatari strânşi au blocat circulaţia şi au forţat intrarea în curtea Guvernului. După un prim moment de haos, jandarmii au reuşit să facă un cordon în jurul protestatarilor. Nu lipsesc îmbrâncelile şi loviturile între jandarmi şi protestatari.

UPDATE 16.00: În jur de 1000 de persoane sunt în Piaţa Victoriei la această oră. Oamenii continuă să sosească. Ora anunţată de începe a mitingului era 17.00.

UPDATE 15.30: Haos în gările din România - Opt trenuri sunt blocate pe șine din cauza mitingului diaspora

UPDATE 14.30: Primul INCIDENT la protestul diaspora - Un bărbat a fost ridicat de jandarmi UPDATE Al doilea incident

În jur de 200 persoane s-au strâns, vineri dimineața, în Piața Victoriei din București, pentru a participa la mitingul diasporei, așa cum a fost numită mișcarea în spațiul public.

În Piața Victoriei sunt români veniți din mai multe țări, cei mai mulți dintre ei solicitând demisia Guvernului.

În zonă, polițiștii fac verificări pirotehnice preventive, iar jandarmii au fost mobilizați, fiind aduși și din alte zone pentru a oferi sprijinul celor din București, în cazul în care este nevoie.

La miting participă oameni din toată țară, românii care s-au întors din străinătate fiind întâmpinați încă de ieri la intrarea în țară.

Coloane de mașini au plecat din Craiova, Târgu Jiu, Sibiu, Iași sau Timișoara. Alți protestatari au venit către Capitală cu trenul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.