Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE VIDEO Noi VIOLENȚE în Hong Kong: Poliția a folosit gaze lacrimogene și a reținut mai mulți protestatari

Twitter
Hong Kong

Poliția a folosit gaze lacrimogene și a reținut mai mulți protestatari care s-au strâns duminică în diferite zone din Hong Kong pentru a manifesta împotriva Guvernului regional, condus de Carrie Lam, informează agenția Dpa.

Protestatarii au criticat decizia recentă a autorităților locale de a interzice acoperirea feței, măsură ce ar permite Administrației Carrie Lam să identifice mai ușor protestatarii antiguvernamentali, informează mediafax.ro.

Citește și: Tonel Pop face noi dezvăluiri- Pe urmele cui sunt acum anchetatorii

Manifestanții se tem că această decizie ar putea conduce la erodarea suplimentară a libertăților democratice în regiunea autonomă.

Poliția a reținut duminică mai mulți protestatari care au ignorat ordinele de a se dispersa. Unele rețineri au fost efectuate aparent arbitrar, în zone în care numărul protestatarilor era redus.

Citește și: O celebră jurnalistă șterge pe jos cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă:’În locul unei analfabete nu poți pune un bețiv! Asta oricât de mut și de orb ai fi!’

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa manifestații neautorizate în cel puțin două districte, unde protestatari au construit baricade și au blocat traficul rutier folosind prăjini lungi din bambus.

Mai multe manifestații în zona unor centre comerciale s-au desfășurat inițial în mod pașnic, protestatarii scandând sloganuri ca: "Libertate Hong Kong". Însă, la lăsarea serii, și-au făcut apariția activiști cu fețele acoperite și îmbrăcați în negru, care au început să vandalizeze magazine și stații de metrou.

Citește și: Sorin Grindeanu dă lovitura- Se ieftinesc începând cu 1 ianuarie

Poliția din Hong Kong a reținut mai multe persoane, susținând că a folosit "minimul de forță", în contextul în modul de acțiune al polițiștilor a fost ținta criticilor în ultimele luni fiind acuzați de folosirea excesivă a forței și a pierdut respectul și încrederea multor locuitori din oraș, relatează agenția Reuters.

Înregistrări difuzate de televiziuni arată clienții unui mall fugind sperați în momentul în care poliția a șarjat protestatarii aflați în incinta centrului comercial.

Citește și: Ion Țiriac blochează un proiect uriaș din România- Lucrările au fost oprite

Protestatarii, mulți având fețele acoperite pentru a-și proteja identitatea, au fost deseori ajutați de clienți.

Autoritățile au anunțat că peste 2.300 au fost reținute de la începutul protestelor, în luna iunie, mulți dintre aceștia fiind inculpați pentru participarea la manifestații. Carrie Lam, șefa Guvernului din Hong Kong, a declarat că aproape 40% din cei reținuți în septembrie erau minori, inclusiv persoane sub vârsta de 15 ani.

Citește și: Traian Băsescu șterge pe jos cu Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta: ‘Îndrăznești să vorbești de experiența pe care o ai?’

Protestele în Hong Kong au izbucnit în iunie, ca reacţie la un controversat proiect de lege care prevedea facilitarea extrădărilor spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului pro-Beijing condus de Carrie Lam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.