Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVETEXT: ALEGERI LOCALE 2016- Liderii importanți care au votat / UPDATE

vot

STIRIPESURSE.RO vă ține la curent cu evoluția votului în ziua alegerilor locale din 2016. Dimineața este dedicată liderilor care votează.

- ora 09.15: Fostul primar al sectorului 1 Andrei Chiliman a votat duminică la una din secţiile amenajate la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Capitală. 

El a declarat că a votat pentru continuitate, potrivit agerpres.ro

Chiliman a venit la secţia de votare împreună cu soţia şi câinele său.

- ora 09.10: Deputatul PSD Mircea Duşa, fost ministru al Apărării, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o bună reprezentare a românilor din Harghita în instituţiile administraţiei locale şi judeţene şi pentru politici economice, sociale şi administrative în favoarea cetăţenilor. 

'Astăzi este o zi importantă pentru România, (...) este ziua în care ne alegem primarii şi consilierii locali, cei care urmează să gestioneze timp de patru ani de zile problemele din localităţile ţării. Am votat pentru politici economice, politici sociale, politici administrative în favoarea cetăţenilor României. Sigur că, fiind în judeţul Harghita, unde românii sunt puţini, sunt 13 la sută, am votat pentru o bună reprezentare a românilor în instituţiile administraţiei locale şi judeţene. Sper că alegătorii vor ieşi în număr mare la vot şi vor alege pe cei mai buni reprezentanţi, pe cei mai bine pregătiţi, pe cei mai profesionişti, pe cei cu experienţă în administraţie', a declarat deputatul Mircea Duşa, liderul PSD Harghita, transmite agerpres.ro

Acesta şi-a exprimat opţiunea de vot în municipiul Topliţa, la secţia de votare organizată la Colegiul Naţional 'Mihai Eminescu'. 

În judeţul Harghita sunt aşteptaţi la urne aproximativ 270.000 de alegători, fiind organizate 290 de secţii de votare. În cursa electorală s-au înscris 2.649 candidaţi, din care 2.185 bărbaţi şi 463 sunt femei.

- ora 09.06: Candidatul PMP la Primăria sectorului 1, Eugen Tomac, preşedintele executiv al partidului, i-a îndemnat duminică pe alegători să iasă la vot, pentru că, susţine el, societatea se poate schimba doar prin implicare. 

"În primul rând, îi îndemn pe toţi românii să iasă astăzi la vot. Este esenţial ca toţi cetăţenii României, indiferent în ce localităţi locuiesc, să se prezinte într-un număr cât mai mare la vot. Democraţia înseamnă implicare şi am votat cu gândul că putem transforma, putem schimba societatea românească doar prin implicare. Am votat cu gândul că pot readuce la nivelul de credibilitate şi normalitate tot ceea ce înseamnă funcţionarea Primăriei sectorului 1. Cred cu tărie că oamenii politici noi trebuie să-şi asume responsabilităţi importante pentru bucureşteni, pentru viitoarele generaţii", a declarat Eugen Tomac, după ce şi-a exprimat opţiunea electorală la Secţia nr. 76 de la Colegiul Naţional "Sf. Sava", informează agerpres.ro

El a precizat că a venit la vot însoţit de fiul său în vârstă de 6 ani, Radu, pentru a-l face să înţeleagă că "implicarea este esenţială într-o societate democratică". 

"Îi invit pe toţi românii să iasă la vot, iar pe bucureşteni să voteze înţelept", a transmis Tomac.

- ora 09.04: Candidatul PMP, Robert Turcescu: Privesc cu încredere ziua de astăzi

- ora 08.53: ALEGERI LOCALE 2016: Cioloş a votat. Premierul, dezamăgit de oferta partidelor

- ora 08.42: Vicepreședinte PNL: Am votat în primul rând cu încrederea că românii vor merge la vot

- ora 08.25: Vasile Blaga este primul lider major care votează la alegerile locale din 2016. Blaga a votat la Colegiul Național I.L Caragiale, Calea Dorobanți nr 163.

”Am votat pentru o bună guvernare locală, am votat pt profesionalism. Am votat un candidat la primăria Capitalei și un candidat la Sectorul 1, oameni cu soluții foarte serioase. Am votat împotriva imposturii, demagogiei și imposturii duse până la limită în politică”, a declarat Vasile Blaga, după ce și-a exprimat votul.

- ora 07.30: A votat Alexandru Nazare, candidatul PNL la Sectorul 1.

Candidatul PNL la Primăria sectorului 1, Alexandru Nazare, a declarat că a votat pentru creşterea calităţii vieţii, pentru toate lucrurile bune şi continuarea lor, precum şi pentru soluţii serioase. 

"Am votat pentru creşterea calităţii vieţii, pentru protejarea a tot ceea ce am câştigat în aceşti ani în sectorul 1, care este cea mai dezvoltată comunitate urbană din România. Am votat pentru toate lucrurile bune care s-au întâmplat şi pentru continuarea lor şi, bineînţeles, idei noi şi soluţii serioase atât pentru sectorul 1, cât şi pentru Bucureşti", a afirmat Nazare, duminică, după ce a votat la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", scrie agerpres.ro

El a spus că îşi doreşte ca prezenţa la vot să fie cât mai crescută şi este convins că bucureştenii vor face un efort şi vor veni la urne. 

"Chiar dacă premisele nu sunt atât de favorabile aşa cum s-a anunţat, totuşi bucureştenii vor face un efort şi vor ieşi la vot astăzi să-şi exprime opţiunile atât pentru reprezentanţii consiliilor locale, ai Consiliului General, dar şi pentru primarii de sector şi pentru primarul general. E o zi importantă pentru Bucureşti, atât pentru Capitală, cât şi pentru sectoare", a adăugat Nazare

- ora 07.20 : A votat candidatul independent la Sectorul 6, Ștefan Florescu

Ştefan Florescu a venit la secţia de votare alături de soţia sa şi fiicele sale.  Acesta a declarat duminică pentru AGERPRES că a votat pentru depolitizarea administraţiei locale, dar şi pentru a reda sectorul locuitorilor săi. 

"În primul rând am votat pentru a reda sectorul 6 cetăţenilor, locuitorilor săi. În al doilea rând, am votat pentru depolitizarea Primăriei sectorului 6 şi pentru o administraţie transparentă şi curată. Nu în ultimul rând - pentru viitorul acestui sector, pentru toţi copiii din sectorul 6", a spus Florescu.

- ora 7.00: A votat purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.