Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVETEXT - Ziua cuțitelor lungi la PNL: un lider de filială a DEMISIONAT

bpn pnl

STIRIPESURSE.RO vă ține la curent cu noutățile din prima ședință a conducerii lărgite a PNL, după dezastrul de la alegerile locale.

Citește și: Ce se ascunde în spatele atacului la Bolojan/ surse

- Liderii PNL i-au dat vot de încredere secretarului general Ilie Bolojan până după alegerile parlamentare.

- Cristian Bușoi a cerut organizarea unui Congres până în toamnă și a precizat că la alegerile parlamentare liberalii trebuie să aibă cristalizată propunerea de premier.

- Cristian Bușoi a propus alegeri în filialele rămase fără președinți, dar nu a găsit foarte mulți adepți la propunerea sa.

- Liderul PNL Sector 5, Cristian Olteanu, și-a retras cererea de demisie la adresa secretarului general Ilie Bolojan, dar a spus că rămâne la părerea lui că secretarul general ar trebui să demisioneze.

- Liderul PNL Sector 2, Anca Boagiu, a decis, în cele din urmă să demisioneze. Boagiu era singurul lider de filială din București care nu demisionase.

- Liderul PNL Sector 1, Mihai Voicu, cel care astăzi ceruse demisia secretarului general, Ilie Bolojan, a anunțat în ședință că își retrage această cerere de demisie.

- O nouă discuție a pornit în interiorul partidului. Liderii din teritoriu se cer la guvernare și recomandă liderilor să se coordoneze politic cu Iohannis.

- Mai multe filiale PNL se plâng că actualul Guvern, condus de Dacian Cioloș, fac jocurile PSD în teritoriu și asta i-a dezavantajat foarte tare în teritoriu.

- Liderii de filiale din București sunt atacați și din țară. Liderul PNL Brăila a spus că nu trebuia făcut tot acest scandal, iar liderii de filiale ar fi trebuit să demisioneze fără

- Au existat și voci care s-au plâns că președintele Klaus Iohannis a fost absent în campanie și nu a dat nici măcar un semn că ar sprijini dreapta. De asemenea, s-au întrebat de ce a votat Iohannis atât de târziu.

- Liberalii de la Prahova s-au plâns conducerii că Sebastian Ghiță are o influență foarte mare în județ și, deși au câștigat Ploieștiul, la județ ”ne-a bătut Ghiță, nu PSD”.

- Liberalii au început analiza pe județe și fiecare împărtășește conducerii problemele cu care s-a confruntat în teritoriu. Spre exemplu, la Botoșani liberali susțin că au fost decimați de OUG 55, cea care le-a permis primarilor să treacă de la un partid la altul. La Botoșani, PNL a scos 37%. Același discurs l-au avut și liberalii de la Timiș, care au spus că au pierdut mult pe OUG 55.

- O altă problemă a fost constatată de unii lideri PNL, care spuneau că este nevoie de un strateg politic profesionist, pentru că partidul a suferit din cauza lipsei de unitate a mesajului. S-a propus chiar angajarea unui astfel de om din afara partidului, care să fie plătit de partid.

- Nici la Ilfov liberalii nu au fost feriți de probleme. Aceștia s-au plâns că poliția a stat cu ochii pe ei ca pe butelie, în timp ce PSD a lucrat în voie.

- De asemenea, în Caraș, liberalii s-au plâns că în județul lor Dacian Cioloș a lăsat toate deconcentratele la PSD și oamenii au o influență foarte mare.

- Liderii PNL au început ședința cu un subiect mai confortabil și se laudă între ei pentru rezultatul obținut pe țară. Dezastrul de la București este lăsat pentru finalul ședinței.

- Prima decizie a venit, chiar la începutul ședinței. Copreședintele Alina Gorghiu a cerut ca toți parlamentarii care asistau la ședință și nu sunt membri ai BPN să părăsească sala. Astfel, în sală a rămas doar cei din conducerea executivă a PNL.

- Un prim aspect de sesizat este faptul că cei doi copreședinți vin separat la ședință. Vasile Blaga a venit înconjurat de foștii PDL-iști, în timp ce Alina Gorghiu are o ultimă ședință cu foștii liberali.

- Pe anumite surse din PNL s-a lansat informația că secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, își va anunța demisia, dar alte surse susțin că acesta nu are intenția să demisioneze.

- În acest moment se cristalizează varianta Adriana Săftoiu pentru Primăria Capitalei. Înaintea ședinței, surse din PNL ne-au precizat că Adriana Săftoiu este principala favorită.

- Conducerea PNL mai pregătește două execuții. Senatorul Cristian Bodea și deputatul Teodor Paleologu riscă să fie excluși din partid. Bodea pentru atacurile de după alegeri, iar Paleologu pentru că i-a făcut campanie lui Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.