Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai apreciați profesori ai mediului academic din București A MURIT de COVID-19 la numai 52 de ani

A fost unul dintre cei mai apreciați profesori ai mediului universitar din București, dar a pierdut lupta cu nemilosul virus care a răpus zeci de mii de români! Liviu Bogdan Vlad, conferențiar la ASE, a murit la numai 52 de ani, după ce a stat internat o săptămână în spital, fiind infectat cu SARS-COV-2.

Fost director al Bibliotecii Centrale a Academiei de Studii Economice, Liviu Bogdan Vlad a fost unul dintre intelectualii Bisericii Ortodoxe Române, el mărturisind ortodoxia și participând la multe evenimente de ținută academică și socială susținute de ierarhi ai Sfântului Sinod.

”Membrii comunității noastre universitare anunță cu nespusă durere dispariția dintre noi a unuia dintre tinerii noștri membri extrem de valoroși, Domnul Conf. Univ. Dr. Liviu Bogdan Vlad, plecat nedrept de devreme dintre noi. Fiind un om cu o înaltă erudiție, preocupat permanent de finețea discursului academic, talentat, dăruit cu o hărnicie deosebită, Liviu Vlad și-a asumat provocările prezentului și a pus bazele evoluțiilor viitoare în domeniile în care înaltul său profesionalism a cerut-o și a făcut-o posibilă.

Născut la data de 17.06.1969, absolvent cu strălucite rezultate, în anul 1996, al Universității din București, specializarea Geografie, și al masteratului în același areal tematic în anul 1997, și obținând doctoratul cu calificativul Magna cum Laude în anul 2006, domnul Liviu Bogdan Vlad și-a pus în practică crezul profesional dar și pe cel al vieții sale exemplare dedicându-se unui peisaj disciplinar în care la loc de frunte a plasat Geopolitica, Geografia economică mondială precum și poziționarea României în tabloul relațiilor internaționale.

Dascăl exemplar și cercetător de mare vocație, având rezultate profesionale și științifice exemplare, Domnul Liviu Bogdan Vlad a îmbinat, la nivel exemplar, cerințele statutului de cadru didactic de reală vocație cu implicarea intensă în plan extracurricular și cu participarea generoasă și autentic benefică pentru universitatea noastră la managementul unora dintre valoroasele noastre structuri executive – suport pentru o educație terțiară cu mare valoare adăugată.

Domnul Liviu Bogdan Vlad a fost permanent preocupat de perfecționarea sa profesională și științifică absolvind cu succes un mare număr de programe de perfecționare postuniversitară având ca tematică cele mai de actualitate aspecte ale geografiei, geopoliticii și ale peisajului cultural național și internațional, dar și aspectele de rezistență ale procesului de conferire către studenții săi a unui stoc cât mai complet de competențe specializate sau transversale.

Profilul personal, profesional, științific, organizațional dar și civic al Domnului Liviu Bogdan Vlad are ca piloni de rezisență următoarele: autor sau coautor, cu contribuții notabile, la 16 cărți de specialitate; 36 de articole publice în cele mai prestigioase reviste din țară și din străinătate; peste 35 de comunicări științifice prezentate la manifestări științifice de ținută; participarea la 17 proiecte de cercetare obținute prin competiție precum și manager sau membru al echipelor de implementare la 5 proiecte POS-DRU.

Trăirea cu maximă intensitate a vieții sale academice, curmate dureros de devreme, rezultă și din contribuțiile meritorii la „viața cetății”, mărturie peste timp a acestei părți a profilului său intelectual și organizațional fiind contribuțiile remanente, cum ar fi: vicepreședinte al CARER; director adjunct și apoi director al Bibliotecii Centrale a Academiei de Studii Economice; Coordonator național al Rețelei de Centre de Documentare Europeană; coordonarea și conducerea activității de reorganizare și reamenajare a sălilor de lectură Victor Slăvescu, Paul Bran și Ion Răducanu etc.

Ca recunoaștere a meritelor sale incontestabile în plan curricular și extracurricular, i s-au acordat numeroase diplome de merit, cele mai prestigioase fiind: Diploma Georgescu-Roegen pentru cercetarea științifică de excelență; Diploma Profesor Bologna, acordată de ANOSR; premiul Lauda pentru cercetarea științifică a tinerilor cercetători.

Citește și: FOTO SCANDALOS Își spune 'al României', dar își bate joc de legile țării și pune în pericol sănătatea altora: Cum a sfidat fostul principe Nicolae legea

Pentru universitatea nostră, vor rămâne pentru a ne aminti permanent calitățile sale remarcabile de creator de spații și modele de excelență în plan academic, două lucrări emblematice și anume: Rectorii Academiei de Studii Economice din București și Artă și artiști în Academia de Studii Economice din București. Pentru că un mare om de cultură spunea că „Există momente când timpul se opreşte în loc”, avem datoria să ne oprim acum și, de acum încolo, din când în când, pentru a ne exprima pioșenia, dar și respectul și prețuirea față de cel care va rămâne de-a pururi colegul nostru Conf. Univ. Dr. Liviu Bogdan Vlad și să ne exprimăm regretul că nu se va mai afla fizic printre noi, transmițând familiei îndurerate și numeroșilor săi prieteni Sincerele noastre condoleanțe.

Dumnezeu să îl așeze la dreapta sa și să îl odihnească în liniște și pace!”, transmite Academia de Studii Economice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.